Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2019, 21:05
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Bratislava ohňostroj napokon mať bude, vraj kvôli bezpečnosti. Iné mestá radšej poslali ušetrené peniaze Prešovu

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Matúša Valla viacerí vyzývali, aby ohňostroj zrušil, aj v súvislosti s tragédiou v Prešove.

Viaceré krajské aj okresné mestá sa rozhodli tohtoročný silvestrovský ohňostroj zrušiť, napríklad Liptovský Mikuláš či Banská Bystrica. Ušetrené peniaze posielajú na pomoc obetiam tragédie v Prešove. Susedné Košice poslali do Prešova 50-tisíc eur.

Potom sa všetky oči obrátili na Bratislavu. Na poslednom zasadnutí zastupiteľstva 12. decembra primátora hlavného mesta Matúša Valla vyzvala mestská poslankyňa Elena Pätoprstá, aby ohňostroj zrušil tiež. Ten prisľúbil, že to zváži. Napokon sa však rozhodli, že ohňostroj bude – z bezpečnostných dôvodov, píše Bratislava24.sk. Hlavné mesto už medzičasom poslalo nenávratnú finančnú pomoc Prešovu vo výške 20-tisíc eur.

V Bratislave ohňostroj bude, vraj kvôli bezpečnosti

Vedenie mesta sa bojí, že zrušený ohňostroj by spôsobil rozruch v centre mesta. Práve sprievodný program a veľkolepý ohňostroj o polnoci zamestnáva dav ľudí, ktorí sa rozhodnú stráviť Silvestra s priateľmi v meste. 

Odporúčané
Všetko, čo by si mal vedieť o kandidátkach strán, ktoré sa uchádzajú o hlasy v parlamentných voľbách Všetko, čo by si mal vedieť o kandidátkach strán, ktoré sa uchádzajú o hlasy v parlamentných voľbách 15. decembra 2019, 14:55

„Desaťtisíce Bratislavčanov a návštevníkov mesta prichádzajú do centra spoločne zdieľať posledné minúty starého roka a pokiaľ nebude pre nich pripravený program, ktorého prirodzeným vyvrcholením je práve ohňostroj, hrozí zvýšené riziko nekontrolovaného používania zábavnej pyrotechniky a divokejšej zábavy v rôznych častiach mesta,“ informoval Bratislava24.sk hovorca mesta Peter Bubla.

Okrem tradičného ohňostroja si v posledný večer tohto roka v Bratislave budeš môcť pozrieť aj laserovú show, mestská časť Staré mesto organizuje aj párty. Tá sa bude konať na Hviezdoslavovom námestí. Hliadkovať budú vo zvýšenom počte aj policajti, podobne ako predchádzajúce roky. Ohňostroj bude mesto stáť 10-tisíc eur.

Anketa:
Čo si myslíš o bratislavskom ohňostroji ty?
Je mi to jedno.
Mohli radšej tých 10-tisíc poslať do Prešova.
Teším sa, že bude, je to už tradícia.
Je mi to jedno.
25 %
770 Hlasov
Mohli radšej tých 10-tisíc poslať do Prešova.
32 %
985 Hlasov
Teším sa, že bude, je to už tradícia.
43 %
1346 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia