Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2019, 16:15
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Solidarita Slovákov nemá hranice. Zamestnanci prešovskej nemocnice dajú 4500 eur z nadčasov ľuďom z vybuchnutej bytovky

ZAUJÍMAVOSTI VÝBUCH PLYNU V PREŠOVE
Uložiť Uložené

Slováci po tragickej udalosti v Prešove ukazujú, že si vedia pomôcť.

Včera krátko po deviatej ráno začala demolácia explodovanej bytovky na Mukačevskej ulici číslo 7 v Prešove. Prešovská radnica zatiaľ definitívne nepotvrdila, či zbúrajú celú bytovku.  Tragédia otriasla celým Slovenskom a množstvo ľudí hneď po výbuchu nezištne pomáhalo a robia to dodnes. Ľudia aj mestá finančne prispievajú ľuďom z paneláku.

Odporúčané
Megabager zbúral v pondelok časť prešovskej bytovky. Demolačnú prácu prerušovalo hľadanie poslednej obete Megabager zbúral v pondelok časť prešovskej bytovky. Demolačnú prácu prerušovalo hľadanie poslednej obete 16. decembra 2019, 18:26

Najnovšie prispeli aj zamestnanci Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, a to sumou 4500 eur. Ide o peniaze, ktoré im mal vyplatiť za odpracované nadčasy v súvislosti s tragickou udalosťou zo 6. decembra.


„Hrozná tragédia sa, bohužiaľ, priamo dotkla aj niektorých našich zamestnancov. Ich kolegovia naplno vyjadrili solidaritu a okrem individuálnych finančných príspevkov sa rozhodli, že všetky finančné prostriedky, ktoré im mali byť vyplatené za odpracované nadčasové hodiny, počas ktorých ošetrovali pacientov zo spomínaného bytového domu, darujú obetiam výbuchu“ píše nemocnica na svojej webovej stránke.

„Dokopy tak prostredníctvom účtu nemocnice prevedieme na transparentný účet mesta Prešov sumu 4491,34 eura.“ 


Na transparentnom účte je zatiaľ viac než 3,26 milióna eur. Prešovskí mestskí poslanci minulý týždeň schválili spôsob prerozdelenia peňazí zo zbierky pre ľudí. Tie použijú na zabezpečenie základných potrieb občanov dotknutých tragédiou.


Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na prešovskom sídlisku neprežilo sedem ľudí, jedna osoba je naďalej nezvestná. Bytovka je zničená a svoje domovy museli dočasne opustiť aj obyvatelia viacerých okolitých domov.

Domov
Zdieľať
Diskusia