Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2019, 10:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

NAKA zasahuje v Tipose. Cez hráčske kontá údajne slovenská akciová spoločnosť prala peniaze

NEWS NAKA
Uložiť Uložené

Podľa dostupných informácií príslušníci NAKA zadržali šéfa akciovej spoločnosti Tipos Jána Barcziho, ktorý sa mal podieľať na prelievaní peňazí cez hráčske kontá.

Národná kriminálna agentúra v spolupráci s civilnými policajtmi obsadila sídlo akciovej spoločnosti Tipos, informujú Aktuality. Podľa dostupných zdrojov majú byť dôvodom podozrenia z prania peňazí, ktoré sa najprv objavili na pasívnych hráčskych účtoch a následne boli preposlané aj na súkromné účty.

Podozrivá je tiež skutočnosť, že tieto účty neboli používané na riadne stávkovanie. Podľa Aktualít NAKA zadržala šéfa Tiposu Jána Barcziho a momentálne budú kriminalisti prešetrovať, či nebola spoločnosť zneužívaná na trestnú činnosť prania špinavých peňazí. Na mieste zasahovalo viac ako 30 policajtov. 

Odporúčané
Rozsiahla policajná razia na západnom Slovensku: NAKA zadržala členov násilníckej zločineckej skupiny (aktualizované) Rozsiahla policajná razia na západnom Slovensku: NAKA zadržala členov násilníckej zločineckej skupiny (aktualizované) 28. októbra 2019, 7:31

Aktuality opisujú aj formu, akou mohli byť podvody spáchané, keďže sa spoločnosť dlhodobo nezaoberala riešením dier v elektronickom systéme, ktorý umožňoval, aby si stávkar jednoducho poslal na svoj účet peniaze z akéhokoľvek zdroja a následne si ich z účtu Tiposu preposlal na svoj súkromný účet.

Vzhľadom na charakter súťaže banky následne nemali dôvod podozrievať ľudí, ktorí si opakovane posielali vyššie obnosy peňazí. Ministerstvo financií už pred niekoľkými mesiacmi Tipos kontrolovalo. Zo záverečnej správy vyplýva, že nelegálnym spôsobom niekto prelial viac ako pol milióna eur, podľa Aktualít však táto informácia neodráža realitu.

Domov
Zdieľať
Diskusia