Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
12. októbra 2016 o 8:40
Čas čítania 0:00
Simona M.

Krtkova torta na fitness spôsob: slušná dávka bielkovín, no hlavne famózna chuť! (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Šľahačkovú klasiku od Dr. Oetkera určite poznáš. Čo tak si túto maškrtu pripraviť z menej kalorických a kvalitnejších surovín?

Krtkova torta na Slovensku patrí medzi veľmi obľúbené dezerty. Niet sa čomu diviť, dá sa kúpiť ako hotová zmes, ktorá nám uľahčí námahu a kombinácia kakaového korpusu so šľahačkou naozaj nechutí zle. Samozrejme zloženie a nutričné hodnoty už nie sú také perfektné. My tu však pre vás máme recept, vďaka ktorému si túto dobrotu môžete dopriať bez výčitiek. V jednom kúsku je až 10g bielkovín, zaobídeme sa bez cukru, múky aj oleja. Ak použiješ bezlepkový puding a prášok do pečiva tak je tortička vhodná aj pre celiatikov.

INGREDIENCIE

na cesto

4 vajíčka

čokoládový pudingový prášok (40g)

 1 odmerka proteínu

20g kakaa

1/2 balenia prášku do pečiva

troška stévie (alebo iného ľubovoľného sladidla podľa chuti)

na plnku

250g jemného tvarohu

250g ricotty (alebo ďalšieho tvarohu)

3 menšie banány

40g medu (ak máme radi sladšie pridáme viac)

Krtkova torta na fitness spôsob: slušná dávka bielkovín, no hlavne famózna chuť! (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Všetky suroviny na cesto rozmixujeme mixérom do hladkej a polotekutej konzistencie. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 20 minút na 180°C. Keď korpus vychladne, lyžicou vydlabeme stred (necháme okraj 1-2cm), dáme však pozor aby sme korpus neprederavili. Do vydlabaného korpusu naukladáme banány. Na ne môžeme navrstviť krém. Krém pripravíme tak, že ricottu zľahka zmiešame s tvarohom a dosladíme medom. Cesto z vydlabaného korpusu pomrvíme prstami na omrvinky, ktorými zakryjeme krém. Tortu necháme vychladiť v chladničke najlepšie cez noc.

Krtkova torta na fitness spôsob: slušná dávka bielkovín, no hlavne famózna chuť! (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Krtkova torta na fitness spôsob: slušná dávka bielkovín, no hlavne famózna chuť! (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Krtkova torta na fitness spôsob: slušná dávka bielkovín, no hlavne famózna chuť! (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Krtkova torta na fitness spôsob: slušná dávka bielkovín, no hlavne famózna chuť! (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Krtkova torta na fitness spôsob: slušná dávka bielkovín, no hlavne famózna chuť! (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Krtkova torta na fitness spôsob: slušná dávka bielkovín, no hlavne famózna chuť! (Recept)
Zdroj: Simona Malková

A nezabúdajte, ak sa vám recept podarí, vždy sledujeme #fitcult na Instagrame.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok (z celého množstva vyjde 10)

Kalórie: 142

Bielkoviny: 10g

Sacharidy: 17g

Tuky: 5g

Bavia ťa články na Fitculte a chceš vedieť, prečo využiť aj náš Online Coaching, respektíve poradenstvo? 10 dôvodov nájdeš v tomto článku a zistíš, že možno toto je pre teba tá správna spolupráca, ktorú hľadáš, chceš a v živote potrebuješ.
Domov
Zdieľať
Diskusia