Šľahačkovú klasiku od Dr. Oetkera určite poznáš. Čo tak si túto maškrtu pripraviť z menej kalorických a kvalitnejších surovín?
Krtkova torta na Slovensku patrí medzi veľmi obľúbené dezerty. Niet sa čomu diviť, dá sa kúpiť ako hotová zmes, ktorá nám uľahčí námahu a kombinácia kakaového korpusu so šľahačkou naozaj nechutí zle. Samozrejme zloženie a nutričné hodnoty už nie sú také perfektné. My tu však pre vás máme recept, vďaka ktorému si túto dobrotu môžete dopriať bez výčitiek. V jednom kúsku je až 10g bielkovín, zaobídeme sa bez cukru, múky aj oleja. Ak použiješ bezlepkový puding a prášok do pečiva tak je tortička vhodná aj pre celiatikov.
INGREDIENCIE
na cesto
4 vajíčka
čokoládový pudingový prášok (40g)
1 odmerka proteínu
20g kakaa
1/2 balenia prášku do pečiva
troška stévie (alebo iného ľubovoľného sladidla podľa chuti)
na plnku
250g jemného tvarohu
250g ricotty (alebo ďalšieho tvarohu)
3 menšie banány
40g medu (ak máme radi sladšie pridáme viac)
POSTUP
Všetky suroviny na cesto rozmixujeme mixérom do hladkej a polotekutej konzistencie. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 20 minút na 180°C. Keď korpus vychladne, lyžicou vydlabeme stred (necháme okraj 1-2cm), dáme však pozor aby sme korpus neprederavili. Do vydlabaného korpusu naukladáme banány. Na ne môžeme navrstviť krém. Krém pripravíme tak, že ricottu zľahka zmiešame s tvarohom a dosladíme medom. Cesto z vydlabaného korpusu pomrvíme prstami na omrvinky, ktorými zakryjeme krém. Tortu necháme vychladiť v chladničke najlepšie cez noc.
A nezabúdajte, ak sa vám recept podarí, vždy sledujeme #fitcult na Instagrame.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok (z celého množstva vyjde 10)
Kalórie: 142
Bielkoviny: 10g
Sacharidy: 17g
Tuky: 5g