Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2016, 15:01
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Neuveriteľný výkon. Rekord v planku opäť získal Číňan Mao, keď predchádzajúci zápis prekonal o takmer 3 hodiny

ZDRAVIE AMERIKA ČÍNA SVETOVÉ REKORDY USA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Podarí sa Američanovi na nový rekord zareagovať?

Muži skrátka vždy zostanú mužmi a keď jeden v niečom prekoná toho druhého, na jeho odpoveď nebude musieť dlho čakať. Američan George Hood a čínsky policajt Mao Weidong medzi sebou súperia už niekoľko rokov a rekord v dĺžke planku putuje takmer každý rok z jedného kontinentu na druhý. Jeden dánsky inštruktor Tom Hoel nasadil pred rokmi latku na 3 hodiny a 8 minút, čo však spomínaný Američan George Hood prekonal s časom 4 hodiny a 1 minúta. Vtedy sa na scéne objavil aj príslušník čínskeho SWAT tímu Mao Weidong, ktorý rekord posunul až na 4 hodiny a 26 minút. O výkone tohto Číňana sme ťa informovali ešte v roku 2014 a o rok neskôr, v júni 2015 prišiel na scénu opäť George Hood a svojím výkonom 5 hodín, 15 minút a 5 sekúnd vytrel opäť všetkým zrak. Mal vtedy až 57 rokov, čo je o čosi viac v porovnaní s Maom, ale ten sa poctivo pripravoval a teraz si pre Američana pripravil odvetu, ktorú pravdepodobne už nezvládne prekonať.

Zabudni na 5 hodín a 15 minút od George Hooda a poď sa spolu s nami pokloniť opätovnému kráľovi planku. Mao Weidong pokoril všetky bariéry a namiesto zopár minút prekonal Georgeom rekord rovno o takmer 3 hodiny a s časom 8 hodín a 1 minúta prevzal žezlo a vrátil ho späť do Číny. Maov pokus sa odohrával v jednom hoteli priamo v Pekingu a keď sa ho po ôsmich hodinách novinári spýtali na pocity, iba poďakoval svojej policajnej kariére za to, že bol schopný vydržať v planku tak dlho a odporučil všetkým divákom, aby sa planku venovali aj doma. Americko-čínska realita teda v posledných rokoch posúvala ľudské hranice a my môžeme iba so zatajeným dychom očakávať, čo alebo kto príde v budúcnosti a či ľudstvo v plankovaní pokorí aj magickú hranicu 10 hodín.

Domov
Zdieľať
Diskusia