Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2016, 19:57
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Stane sa zo Scorseseho kriminálky The Departed s DiCapriom seriál?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Lea a spol. by sme v ňom už asi nevideli, ale nápad je to úžasný.

To, že Scorseseho štvor-Oscarová, nervy drásajúca pecka The Departed je remakeom čínskeho filmu s názvom Infernal Affairs (Mou gaan dou) viete aj vďaka nášmu článku o poctivých hollywoodskych prerábkach. Menej známym faktom je však to, že originál dostal hneď dve pokračovania. Vidíme, že kvalitného materiálu na prípadné rozvíjanie je teda dosť. Ako to, že sme nedostali aj sequel alebo prequel k americkej verzii z roku 2006? 

Ako informuje portál Collider, s ideou sa tvorcovia pohrávali už nejaký čas. Konkrétne scenárista William Monaham vymyslel a dokonca prezentoval svoje nápady na prípadné rozbehnutie projektu. Výkonný producent prvého filmu Roy Lee  však objasnil, že dej by zahŕňal „oživenie istých zosnulých postáv" a tiež dodal, že „aj keď išlo o skvelý nápad, bolo by príliš nákladné ho zrealizovať a Martin Scorsese jednoducho nechcel natáčať možný sequel. Lee však neskôr dodal, že nie je vylúčené, aby sme podobnú zápletku videli na televíznych obrazovkách v epizodickej forme.

The Departed má úžasný koncept. Presne ten ma k celému projektu pritiahol. Prenesenie myšlienky o dvoch volavkách, pracujúcich na rozličných stranách zákona, zasadenej do nového prostredia a s novými postavami pripomína to, čo sa stalo s Fargom bratov Coenovcov. Vedieme diskusie o tom, že by sme príbeh Skrytej identity mohli preniesť na televízne obrazovky. Samozrejme, do rozdielneho mesta a s rôznymi obmenami, čiže by už nešlo o The Departed v pravom slova zmysle, ale o jeho duchovného a seriálového nástupcu."

Stane sa zo Scorseseho kriminálky The Departed s DiCapriom seriál?

Ak ste sa v spomenutej komparácii s Coenovským Fargom stratili, radi vám to objasníme. Známi bratia natočili v roku 1996  mrazivý thriller Fargo, na ktorý o takmer 20 rokov neskôr nadväzoval úspešný seriál z výrobne spoločnosti FX. Ten si však nezobral na paškál pôvodný príbeh. Bol iba zasadený do podobného prostredia, využil a prispôsobil všetky charakteristiky pôvodného filmu a v mnohých scénach naň bravúrne odkazoval. Producent ďalej dodal, že sa debatuje o tom, či by išlo o tzv. network show (klasické televízne seriály ako Arrow, Empire či spomínané Fargo) alebo cable series (skrz platené kanály ako Game of Thrones na HBO) hlavne podľa množstva epizód, ktoré by dokázali vyprodukovať. Vyzerá to ako poriadne zaujímavý a nádejný projekt. Čo vy na to?

Domov
Zdieľať
Diskusia