Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2016, 20:49
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vláda žien, presun armád a epizóda Game of Thrones, pri ktorej behal mráz po celom tele každému divákovi

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Battle of the Bastards bolo prekonané a 6. séria Game of Thrones sa končí najlepším možným spôsobom.

Tak, a je to za nami. Pre mňa osobne asi najlepšia séria, ale o tom si povieme v recenzii. Tento (spoilerový) článok je hlavne o tom, aby sme vzdali hold všetkým kompetentným v HBO, hercom, scenáristom a hlavne režisérovi Miguelovi Sapochnikovi. Bol to on, kto natočil posledné dve epizódy 6. série Game of Thrones a bol to práve on, vďaka komu sme mali mnohokrát zimomriavky. Zatiaľ čo Battle of the Bastards stavilo na kulmináciu predošlých epizód a vlastne celých dvoch sérií a vyústilo vo veľkolepú, jedinečne natočenú bitku a taktiež skvelé scény s drakmi, The Winds of Winter ju prekonalo na inom poli. Nebolo treba rinčanie ocele, výkriky mŕtvych či nálety drakov, stačila nádherná hudba od Djawadiho, hrubé hlasy severanov, pár pokrikov a brilantne natočených scén a viacerí z nás buď kričali radosťou, tlieskali nadšením či zažívali návaly zimomriavok po celom tele. Síce došlo k veľkému výbuchu, no v porovnaní s ostatnými dychberúcimi scénami sme danej scéne neprikladali až taký kvalitatívny význam ako tým ostatným.

Tommen pristál na dlažbách King's Landing, z Cersei sa stáva Mad Queen, čo si pri pohľade do jej očí uvedomil aj Jaime, Bran zisťuje pravdu o rodičoch Jona Snowa, čím sa potvrdzuje dlhoročná teória čitateľov kníh, Jon Snow sa stáva Kráľom Severu v jednej z najmrazivejších a najzadosťučiňujúcejších scén nielen epizódy, ale i celej série, Tyrion sa dočkal prejavenej úcty, po akej celý život túžil, no a team Dany pláva naproti veľkej vojne. Čakajú nás ešte dve série, pričom budú obe skrátené, no o tom si povieme neskôr. Ťažko povedať, čo nás čaká. Buď Jaime zabije Cersei a Lannisterovci, teda to, čo z nich ostalo, sa pridajú k bitke proti White Walkers, alebo sa dočkáme ešte jednej veľkej vojny ľudí. Sever sa však asi bude pripravovať na jedinú skutočne dôležitú bitku, ktorá určí budúcnosť ľudstva. V dnešnej epizóde sa toho udialo mnoho, a tak nebudeme písať o všetkom. Ak vás dianie okolo toho zaujíma viac, odporúčame si vygoogliť aj teóriu o Meere. Už čoskoro pre vás pripravíme recenziu, no dovtedy budeme radi, ak sa s nami so svojimi teóriami a názormi nielen ohľadom poslednej epizódy podelíte v diskusii. Ktorá scéna bola najlepšia? Bavili vás najviac dialógy, samotná réžia, geniálna hudba či šokujúce úmrtia? Za mňa osobne to je Jon Snow a jeho "korunovanie kráľom". Myslel som, že The Battle of the Bastards tak skoro nič neprekoná, no Sapochnikovi na to stačil týždeň a hneď prvá epizóda po veľkolepej bitke. 

Domov
Zdieľať
Diskusia