Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2016, 1:33
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Rami Malek remakuje slávny príbeh Motýľa Steva McQueena, ktorého útek z väzenia chytí za srdce

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Henri 'Papillon' Charriere a jeho neuveriteľný príbeh dostane po takmer 50 rokoch remake.

Meno Henri 'Papillon' Charriere vám možno je známe. Ide o príbeh muža, ktorého v 30. rokoch minulého storočia odsúdili na doživotie za vraždu, o ktorej tvrdil, že ju nespáchal. Rozhodol sa preto za každú cenu utiecť z väzenia vo Francúzsku, kam ho deportovali. Sám to ale nedokáže, a tak si nájde priateľa. Autobiografický román sfilmoval v roku 1973 Franklin J. Schaffner. V hlavných úlohách sa predstavili Steve McQueen ako Henri a Dustin Hoffman čoby Louis Dega. Deadline prišlo so správou, že chystaný remake, v ktorom si mal zahrať aj Charlie Hunnam postavu Henriho, sa hýbe dopredu. Akúsi variáciu Degovej postavy by si mal podľa všetkého zahrať aj Rami Malek.

O deji vám toho veľa nepovieme, budete totiž radi, ak si pozriete film. Ešte lepšie by však bolo, keby ste si najprv prečítali úžasnú knihu, v ktorej je oproti filmu oveľa viac z jeho života a hlavne nejaký ten útek navyše. Rami Malek momentálne hviezdi v druhej sérii Mr. Robot a na striebornom plátne ho najbližšie uvidíme v indie snímke Buster's Mal Heart od režisérky menom Sarah Adina Smith. Tá je síce pomerne neznáma ale za svoju filmovú prvotinu si minulý rok odniesla najvyššie ocenenia z festivalov ako Sun Valley Film Festival a Denver International Film Festival či prestížneho AFI Festu. O scenár sa postará Aaron Guzikowski (Prisoners), réžie sa zase chopí Michael Noer. Dátum premiéry zatiaľ nepoznáme a nie je vlastne ani isté, že Malek rolu skutočne dostane. Nás by to však potešilo, čo poviete?

Domov
Zdieľať
Diskusia