Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2017, 12:58
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Predĺžená ruka číreho zla - sériový vrah Michael Myers sa vráti v ďalšom diele kultovej hororovej série Halloween. Kto sa postará o scenár a réžiu?

FILMY A SERIÁLY HALLOWEEN
Uložiť Uložené

Michael si už brúsi nože.

Mlčanlivý sériový vrah s bielou maskou, ležérnou chôdzou a kuchynským nožom v ruke. Michael Myers je dnes už ikonickou postavou, ktorá položila prvý pilier subžánru slasher hororov. Pre fanúšikov teraz dorazila mimoriadne potešujúca správa. Nezničiteľný likvidátor uvrieskaných tínedžerov sa vráti v ďalšom filme! John Carpenter prostredníctvom Facebooku odhalil niekoľko detailov o ďalšom záreze legendárnej frančízy. Produkovať bude Blumhouse a o scenár sa postará David Gordon Green (Pineapple Express), ktorý bude aj režírovať. Pri písaní mu bude pomáhať jeho častý spolupracovník Danny McBride.

Predĺžená ruka číreho zla - sériový vrah Michael Myers sa vráti v ďalšom diele kultovej hororovej série Halloween. Kto sa postará o scenár a réžiu?
Zdroj: Compass International

„Nedávno prišli David a Danny spolu s Jasonom Blumom do mojej kancelárie, predstavili svoju víziu filmu a... WOW. Pochopili to. Myslím, že budete spokojní. Úplne ma to uchvátilo,“ rozplýval sa Carpenter. A dodal, že pre nový diel by opäť rád zložil hudbu (jeho ústredná melódia z prvého dielu sa stala nezabudnuteľnou). Samotný Green opísal Carpenterov film akomonumentálny hororový zážitok pre mňa a pre milióny ďalších fanúšikov. Je česť pracovať s týmto kreatívnym tímom a vydať sa v príbehu Michaela Myersa novou cestou.“ Danny McBride zároveň dodal, že sa máme pripraviť na „temný a nepríjemný horor“. Podotkol tiež, že aj keď s Greenom spolupracovali na viacerých komédiách, žiadny humor do nového Halloweenu neprepašujú. „Smiať sa nebudete,“ skonštatoval sucho.

Predĺžená ruka číreho zla - sériový vrah Michael Myers sa vráti v ďalšom diele kultovej hororovej série Halloween. Kto sa postará o scenár a réžiu?
Zdroj: Dimension Films

Sága Halloweenu sa začala písať v roku 1978, kedy do kín vtrhol Carpenterov prvý diel. Nasledovalo sedem pokračovaní, z ktorých za zmienku stojí snáď len Halloween II od Ricka Rosenthala a hlavne výborný Halloween H20 v réžii Stevea Minera. V roku 2007 si už boli aj producenti vedomí vyčerpanosti látky a tak na reštart zlanárili Roba Zombieho. Jeho reboot dopadol relatívne obstojne, ale mizerná dvojka, ktorá prišla v roku 2009 zahodila akúkoľvek možnosť na potenciálnu trilógiu. Dúfajme, že sa návrat Michaela Myersa na strieborné plátna podarí. Ak by všetko išlo podľa plánov, mohol by nový diel vstúpiť do kín 19. októbra 2018, teda 40 rokov po priemiére Carpenterovho originálu.

Domov
Zdieľať
Diskusia