Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2017, 22:03
Čas čítania 0:00
Donnie

Spielbergov najnovší film s Tomom Hanksom a Meryl Streep odhalí nekalé praktiky americkej vlády

FILMY A SERIÁLY STEVEN SPIELBERG TOM HANKS
Uložiť Uložené

Spolupráca nadopovaná nositeľmi deviatich oscarových sošiek.

To, že Tom Hanks spolu s Maryl Streep patrí medzi herecké esá Hollywoodu vám určite pripomínať nemusíme. Ak túto dvojicu umiestnite spolu na pľac a pridáte k tomu ešte režisérku záštitu od Stevena Spielberga, treba výrazne zbystriť. Spomenuté mená sa v minulosti, či už spoločne alebo jednotlivo, podielali na dnes už kultových snímkach, pričom dávajú dokopy slušnú zbierku 9 oscarových sošiek (Steven 4, Maryl 3 a Tom 2). Sympatické ikony Hollywoodu najbližie spoja svoje sily a zapoja sa do prác na snímke The Post, ktorá vzniká pod štúdiom 20th Century Fox v spolupráci s Amblin Entertainment.

Jej dej bude sledovať skutočné udalosti z roku 1971, ktoré su spojené so škandálom v najvyšších amerických politických radoch. Kauza s označením The Pentagon Papers sleduje príbeh dvoch žurnalistov, Bena Bradleeho (Tom Hanks) a Katherine Graham (Meryl Streep), ktorí sa rozhodli publikovať usvedčujúce svedectvá v denníku The Washington Post. Citlivé materiály spísané a leaknuté armádnym analitikom Danielom Ellsbergom, obsahovali údaje o tom, ako Johnsonova administratíva verejnosti a kongresu klamala v detailoch ohľadne zaangažovanosti amerického vojska do vojny vo Vietname. Uniknuté materiály prilievali olej do ohňa aj informáciami, ktoré opisovali ťahy Nixonovej administratívy,vedúce k vyvolaniu samotného konfliktu vo Vietname.

Spielbergov najnovší film s Tomom Hanksom a Meryl Streep odhalí nekalé praktiky americkej vlády
Zdroj: Photo © Warner Bros.
Spielbergov najnovší film s Tomom Hanksom a Meryl Streep odhalí nekalé praktiky americkej vlády
Zdroj: Photo © 20th Century Fox

Snímka, ktorá sa stáva už v poradí piatou spoluprácou Stevena Spielberga s Tomom Hanksom a prvou hereckou skúsenosťou Maryl Streep pod Stevenovym vedením (prepožičala hlas modrej víle vo filme A.I. Artificial Intelligence od S. Spielberga), bohužial zatiaľ nemá stanovený dátum premiéry. Sám Steven si totiž v najbližších rokoch nemá v pláne dopriať ani chvíľku oddychu. Už tento rok má pre nás pripravný film The Kidnapping of Edgardo Mortara a o rok na to sa nás chystá ohromiť dlho očakávanou sci-fi snímkou Ready Player One. 

Domov
Zdieľať
Diskusia