Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2017, 14:30
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Tvorcovia Stranger Things mali pre 2. sériu toľko skvelých nápadov, že si pár radšej odložili pre ďalšiu sériu. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

FILMY A SERIÁLY STRANGER THINGS
Uložiť Uložené

Poznačte si do kalendára 31. október. Dočkáme sa totiž pokračovania jedného z najlepších seriálov minulého roka.

Seriál Stranger Things od bratov Dufferovcov nás minulý rok všetkých poslal naspäť do 80. rokov, kedy mysteriózne filmové projekty boli hlavným ťahúňom kín po celom svete. Príbeh nás zaviedol do amerického štátu Indiana, kde sa za veľmi podozrivých okolností stratí mladý chlapec menom Will. Jeho zúfalej matke tak neostáva nič iné, než sa pri pátraní po nezvestnom synovi spojiť s miestnymi autoritami. Počas vyšetrovania sa však postupne začínajú odhaľovať série rôznych tajomstiev, ktoré nezahŕňajú iba prísne tajné vládne experimenty, ale aj hrozivé nadprirodzené sily či jedno veľmi zvláštne dievča. Pokiaľ ste seriál nevideli, tak vám odporúčame prečítať si našu recenziu, ktorá vás ešte viac navnadí. K zvyšným riadkom sa tak radšej vráťte až po dosledovaní prvej série.

Tvorcovia Stranger Things mali pre 2. sériu toľko skvelých nápadov, že si pár radšej odložili pre ďalšiu sériu. Na čo všetko sa môžeme tešiť?
Zdroj: Netflix

Už teraz vieme, že v druhej sérii sa dočkáme rozvíjania niektorých nedokončených dejových línií. Menovite by malo ísť o sledovanie, čo presne zanechal svet Upside Down na/vo Willovi, kde a prečo sa skrýva Eleven, čo konkrétne rieši šerif Hooper a aké plány má nové vedenie The Hawkins National Laboratory, nehovoriac o novej a rozhodne väčšej príšere, ktorá sa začne túlať po okolí. V rozhovore pre Mashable sa producent Shawn Levy trošku rozhovoril o novej sérii.

Odporúčané
Takto spievajú Vecna, Steve, Robin či Mike. Z ich vlastných skladieb ti padne sánka Takto spievajú Vecna, Steve, Robin či Mike. Z ich vlastných skladieb ti padne sánka 7. júla 2022, 16:30

„Keď bratia Dufferovci písali scenár pre novú sériu, uvedomili si, že majú príliš veľké množstvo príbehu, ktorý nedokážu natlačiť do deviatich epizód. Museli sa svedomite rozhodnúť, ktoré dejové línie rozpovedia v tejto sérii. Obrovským prekvapením pri tvorbe bolo, že dokonca ani len tie najväčšie nápady sa nám sem nepodarilo vtesnať. Jednoducho sme si ich nechali v hlavách s malou dušičkou, že ich budeme môcť použiť v prípadnej tretej sérii.“

Hustota samotného príbehu sa zvyšuje, no nesmieme zabúdať na naše postavy. Preto sme ich postavili na prvú priečku, nad všetko ostatné. Pokiaľ by sme toto neurobili, tak som si istý, že by sme zo Stranger Things vytiahli srdce. Tieto postavy sú práve to, prečo ľudia tento seriál milujú. 

Seriálové obsadenie patrí naozaj k veľmi kvalitným, takže nás určite všetkých zaujíma, čo si pre nás tvorcovia pripravili. Deti sú očividne stále centrom celého diania, no Levy okrem iného potvrdil, že práve Will (Noah Schnapp) bude tentokrát tým, kto dostane najviac priestoru na plátne. Z rozhovoru je zjavné, že tvorcovia majú rozhodne ešte poriadne množstvo kvalitného materiálu na pokračovanie, čo sme si zhrnuli už v tomto článku. Tam sa okrem iného dočítate aj to, ako bratia Dufferovci vnímajú samotný seriál a rozprávanie príbehu.

Čo sa ale samotného príbehu týka, ten bude opäť zasadený do mestečka Hawkins v štáte Indiana a mal by sa odohrávať v roku 1984, čiže rok po udalostiach zo série číslo jedna. Určite sa počíta s účasťou hlavného osadenstva, ku ktorému patria mená ako Millie Bobby Brown (Eleven), Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Noah Schnapp (Will Byers), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Natalia Dyer (Nancy Wheeler) či Charlie Heaton (Jonathan Byers). Pokiaľ si chcete o pripravovanej sérii prečítať niečo viac, množstvo informácií sme vám priniesli už vo viacerých článkoch, ktoré nájdete po kliknutí na toto vlákno. Premiéry druhej série sa dočkáme rovno na Halloween. Tešíte sa? Privítali by ste aj ďalšie série, alebo by mal seriál skončiť? 

Domov
Zdieľať
Diskusia