Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2017, 10:33
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Roland Emmerich sa v dráme Midway vrhá do druhej svetovej vojny. Sfilmuje boje Američanov a Japoncov po útoku na Pearl Harbor

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Osvedčený ničiteľ sa prenesie do vojnových čias.

Roland Emmerich už Ameriku zničil mnohokrát - pustil na ňu mimozemšťanov, ľadovú apokalypsu či obrovského zmutovaného leguána. Tentokrát sa ale zdá, že najznámejší autor katastrofických blockbusterov bude ničiť skôr Japoncov. Zrežíruje totiž vojnovú drámu Midway, ktorej scenár napíše Wes Tooke (Colony). Snímka sa bude odohrávať počas druhej svetovej vojny, konkrétne sa zameria na Bitku o Midway, ktorá sa začala pol roka po tom, ako Japonsko zaútočilo na Pearl Harbor. Spojené štáty vtedy zdrvujúco vyhrali, japonskému námorníctvu dokonca uštedrili taký úder, že sa z toho do konca vojny nespamätalo.

Roland Emmerich sa v dráme Midway vrhá do druhej svetovej vojny. Sfilmuje boje Američanov a Japoncov po útoku na Pearl Harbor
Zdroj: 20th Century Fox

Roland Emmerich je známy nenáročnými popcornovými flákmi. Niektoré sa sú vnímané ako svojské klasiky (Independence Day, Stargate), iné ako priemerné blbosti (10,000 BC, 2012). Podľa doterajšieho portfólia režiséra sa zrejme môžeme pripraviť na tony pátosu, hrdinských preslovov a epických bojových scén. Ale možno to nakoniec vypáli celkom dobre.

Domov
Zdieľať
Diskusia