Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2018, 20:35
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Nespravodlivo odsúdeného muža čaká vonku tehotná manželka. Režisér oscarového Moonlight predstavuje emotívnu drámu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Afro-americký pár si prejde ťažkým období, v ktorom sa preukáže jeho sila.

If Beale Street Could Talk divákov zavedie do tvrdého prostredia Harlemu (New York), kde im predstaví Tish (Kiki Layne) a jej neprávom odsúdeného partnera Fonnyho (Stephan James).

Príbeh filmu vychádza z knižnej predlohy Jamesa Baldwina, v ktorej sa len 19-ročné afro-americké dievča musí pobiť za vyslobodenie milovanej osoby a zároveň zvládnuť svoje prvé tehotenstvo.

Ako sa k tejto problematickej situácii postavia ich rodiny a aké udalosti predchádzali nespravodlivému uväzneniu Fonnyho vám ukáže už samotný trailer.

Námet síce možno len ťažko označiť za originálny, ale citlivou a sympatickou formou podávaný materiál z upútavky vôbec nepôsobí zlým dojmom.

Okrem Kiky Layne a Stephana Jamesa si vo filme zahrajú herci, ako Regina King (Seven Seconds), Colman Domingo (Fear the Walking Dead), Teyonah Parris (Chi-Raq), Brian Tyree Henry (Atlanta) a ďalší.

O réžiu a scenár filmu sa postaral oscarový Barry Jenkins (Moonlight) a svoju premiéru si snímka odbila na medzinárodnom festivale v Toronte 9. septembra (září) 2018. O slovenskej a českej premiére zatiaľ nemáme bližšie informácie.

Patria podobné žánrové kúsky medzi vaše obľúbené? A čo vravíte na Jenkinsov oscarový Moonlight?

Domov
Zdieľať
Diskusia