Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2019, 12:45
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

V telke uvidíš legendárnu paródiu Bláznivá strela aj nostalgické Prci, prci, prcičky 2

V telke uvidíš legendárnu paródiu Bláznivá strela aj nostalgické Prci, prci, prcičky 2
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Budeš sledovať niektorý z vybraných titulov?

Aj v nasledujúcich dňoch ti slovenské televízie ponúknu hneď niekoľko filmov, ktoré stoja za pozornosť. Tu je náš výber.

Ja, legenda (I Am Legend, 2007, r: Francis Lawrence)

Robert Neville (Will Smith) je špičkovým vedcom žijúcim v post-apokalyptickom New Yorku plnom zmutovaných obetí vírusu. On sám je imúnny, a tak je možno tou jedinou nádejou na záchranu ľudstva.

Snímka Ja, legenda väčšinou disponuje veľmi dobrou atmosférou, pričom celkovému dojmu výrazne pomáha aj Smithova postava, ktorá je skvele napísaná a zahraná. To ostatné ti však až na niekoľko skvelých scén už sadnúť nemusí. Film sa ale rozhodne oplatí vidieť. Pobeží na Dajto dnes o 20:15 a na Markíze v sobotu o 00:15.

Pretty Woman (1990, r: Garry Marshall)

Slávny filmový príbeh krásnej prostitútky Vivian (Julia Roberts) a charizmatického boháča Edwarda (Richard Gere) určite nemusíme nijako bližšie predstavovať. Táto romantická komédia režiséra Garryho Marshalla si totiž získala mnohých fanúšikov po celom svete a diváci sa k nej radi a pravidelne vracajú.

Chémia ústredného dua funguje na jednotku, je to milé, vtipné a vo svojom žánri veľmi silné. Pretty Woman odvysiela JOJka, a to v sobotu o 20:35 a v nedeľu o 12:30.

Prci, prci, prcičky 2 (American Pie 2, 2001, r: J. B. Rogers)

Kto by minimálne nepočul o známej tínedžerskej sérii Prci, prci, prcičky? Sexuálne dobrodružstvá kamošov Jima, Kevina, Oza, Fincha a Stiflera si totiž dodnes bezpochyby pamätajú aj mnohí tuzemskí diváci.

Po úspešnom prvom filme z roku 1999 teda prišla dvojka s pôvodným obsadením, ktoré sme tentokrát sledovali počas prázdnin v plážovom dome. Pokračovanie je opäť nabité nezabudnuteľnými hláškami, vtipnými scénami aj skvelým soundtrackom, takže ak túžiš po závane nostalgie, zapni si Markízu v pondelok o 22:45.

Bláznivá strela, Bláznivá strela 2 1/2: Vôňa strachu, Bláznivá strela 33 a 1/3: Posledný trapas (The Naked Gun: From the Files of Police Squad!, The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear, Naked Gun 33 1/3: The Final Insult; 1988, 1991, 1994; r: David Zucker a Peter Segal)

A pri komédiách ešte chvíľu ostaneme. V telke si totiž môžeš pozrieť aj bláznivé patálie legendárneho poručíka Franka Drebina (Leslie Nielsen) a jeho trilógiu s názvom Bláznivá strela.

No a ak si videl aspoň kúsok z niektorej časti, musí ti byť už absolútne jasné, že sú tieto snímky prešpikované geniálnymi fórmi, vynikajúcimi scénami a patria k nesmrteľným klasikám nielen v žánri paródií. Všetky tri časti si budeš môcť vychutnať v jeden deň. Pobežia na Dajto v utorok o 20:15, 21:55 a 23:35.

Thelma a Louise (Thelma & Louise, 1991, r: Ridley Scott)

Ridley Scott je tvorcom, ktorý má na svojom konte viacero kultov. No prvú režijnú nomináciu na Oscara získal až za prácu na skvelom road movie Thelma a Louise. V jeho centre sa ocitnú dve paničky (Geena Davis a Susan Sarandon), ktorých dovolenka sa rýchlo zmení na jeden bláznivý útek a zároveň cestu za slobodou.

Výborné výkony všetkých zúčastnených, strhujúci vizuál či parádna záverečná bodka. Toto a ešte oveľa viac robia z filmu klenot, ktorý by ti určite nemal uniknúť. Pôjde na Jednotke v stredu o 21:45.

Okrem vyššie spomínaných snímok však stojí za zmienku aj Navždy a ďaleko (Doma - v nedeľu o 16:55), Grandhotel Budapešť (JOJ Plus - v stredu o 20:10), Úkryt (Dajto - v stredu o 20:15), X-Men 2 (JOJ Plus - vo štvrtok o 20:10) či Divočina (JOJ Plus - vo štvrtok o 23:00).

Domov
Zdieľať
Diskusia