Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2019, 9:20
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Tmavý režim v aplikáciách ti vraj na iPhonoch ušetrí až 30 % batérie

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Lepšie vyzerá, šetrí tvoje oči a je menej náročný na batériu.

Možno si postrehol, že vývojári mobilných aplikácii začínajú čoraz častejšie ponúkať možnosť prepnúť na tmavé pozadie alebo tzv. nočný režim

Dark mode už má najnovší operačný systém iOS 13 na iPhonoch, pár týždňov naň láka Instagram a podľa viacerých špekulácií sa pripravuje tiež Facebook

Odporúčané
Instagram prichádza s parádnym čiernym pozadím. Šetrí tvoje oči aj batériu Instagram prichádza s parádnym čiernym pozadím. Šetrí tvoje oči aj batériu 8. októbra 2019, 11:25

Aký je však dôvodModerné AMOLED a OLED displeje pracujú tak, že pri zobrazovaní čiernej farby konkrétne pixely obrazovky úplne vypnú. Čierna je tak "skutočne čierna", čo pri prináša parádny kontrast, zvýrazní fotografie, ktoré vidieť byť majú a v neposlednom rade šetrí nejaké tie percentá tvojej batérie.

iOS 13 prichádza aj na tvoj starší iPhone. Na čo sa môžeš tešiť?
iOS 13 prichádza aj na tvoj starší iPhone. Na čo sa môžeš tešiť? Zdroj: www.apple.com

Web Wccftech píše, ako veľa to môže byť. Youtube kanál PhoneBuff totiž do čierneho módu prepol nový iPhone 11 Pro Max a podrobil ho robotickému testu spúšťania systémových aplikácií spolu s YouTubom, Twitterom a ďalším softvérom, ktorý tmavé prostredie podporuje. 

Výsledok vraj trochu skreslil fakt, že nové iPhony už percentá batérie v pravom hornom rohu neukazujú stále, výpočet však určil, že úspora energie vďaka čiernym, ale aj všeobecne tmavším farbám ako šedá a sivá, môže byť až 30 %.

To znamená, že ti tvoj mobil vydrží až o tretinu dlhšie. Samozrejme, takýto benefit získaš iba na iPhonoch a konkurenčných smartfónoch s AMOLED alebo OLED obrazovkou. Podsvietenie LCD panelov (napríklad aj v najlacnejšom, iPhone 11) svieti stále rovnako, nezávisle na zobrazovaných farbách. 

Tmavý režim v aplikáciách ti vraj na iPhonoch ušetrí až 30 % batérie
Zdroj: www.youtube.com
Anketa:
Používaš na svojom mobile tmavý režim?
Áno
Nie
Nemám takú možnosť
Áno
74 %
Nie
17 %
Nemám takú možnosť
9 %
Domov
Zdieľať
Diskusia