Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2019, 9:11
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Facebook začal testovať skryté počítadlo lajkov

TECH FACEBOOK INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Po vzore Instagramu testuje Facebook verziu bez lajkov. Zatiaľ sa týka niektorých obyvateľov Austrálie.

Niektorí užívatelia Facebooku v Austrálii od piatku neuvidia na príspevkoch počítadlo lajkov ani ďalších reakcií, ktoré sociálna sieť ponúkala, informuje BBC. Po vzore Instagramu totiž testuje správanie ľudí s cieľom minimalizovať tlak, kvôli ktorému možno doteraz ľudia nepridávali príspevky, ktoré by mohli vyvolať menší záujem. 

Práve aplikácia Instagramu už dlhšie zavádza kroky, ktoré vedú používateľov k voľnejšiemu pridávaniu fotiek. Zároveň však nezabúda ani na biznisovú stránku a stále umožňuje majiteľom príspevkov vidieť, ako sa im darí z hľadiska lajkov aj dosahu. 

Odporúčané
Bola som mesiac bez Instagramu: Nemohla som v noci spávať, chýbali mi lajky Bola som mesiac bez Instagramu: Nemohla som v noci spávať, chýbali mi lajky 4. marca 2019, 17:23

„Ľudia sa môžu zamerať na kvalitu svojich interakcií a kvalitu svojho obsahu namiesto toho, aby museli riešiť počet lajkov alebo reakcií,“ prezradila Mia Garlick pre austrálsku tlačovú agentúru podľa informácií BBC. Zmenu podľa nej konzultovali zástupcovia Facebooku aj s odborníkmi na psychické zdravie a organizáciami zaoberajúcimi sa šikanou. Rovnako si prizvali aj ďalších technologických expertov. 

Aj z našich prieskumov v spolupráci so slovenskými influencermi vyplýva, že minimálne na Instagrame by skutočne prijali, keby lajky navždy zmizli. S týmto názorom sa zhodujú aj marketingoví odborníci a psychológ.

Odporúčané
Moma: Nedostávame zaplatené za počet lajkov, zrušenie počítadla by som prijala. Čo hovorí na novinku Instagramu psychológ? Moma: Nedostávame zaplatené za počet lajkov, zrušenie počítadla by som prijala. Čo hovorí na novinku Instagramu psychológ? 8. augusta 2019, 18:32
Domov
Zdieľať
Diskusia