Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2019, 11:10
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

54 hodín a 209 kilometrov! Prvá žena na svete preplávala kanál La Manche štyrikrát, ešte minulý rok zápasila s rakovinou

54 hodín a 209 kilometrov! Prvá žena na svete preplávala kanál La Manche štyrikrát, ešte minulý rok zápasila s rakovinou
Zdroj: Lewis Pugh/Twitter
ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené

Vždy, keď si myslíme, že sme už dosiahli vrchol ľudskej vytrvalosti, objaví sa niekto, kto hranice posunie ešte ďalej.

Americká plavkyňa Sarah Thomas prekonala svetový rekord, keď preplávala vzdialenosť medzi Anglickom a Francúzskom štyrikrát za sebou. Trvalo jej to viac ako 54 hodín. Vo veku 37 rokov sa jej tak podarilo prekonať predošlý rekord troch preplávaní kanála za sebou. 

Najťažšie zvládala slanú vodu

Sarah pre BBC prezradila, že najhoršie na ňu pôsobila slaná voda. Po viac ako dvoch dňoch, ktoré v nej strávila ju boleli ústa a hrdlo. Okrem toho mala nepríjemné stretnutie s medúzou, ktorá ju popŕhlila na tvári. Ak pripočítame chlad a neskutočnú únavu, jej výkon môžeme považovať za nadľudský. Po doplávaní na breh ešte stále nemohla uveriť tomu, že to so svojím tímom zvládla. Prezradila, že má v pláne prespať celý deň. Po takom husárskom kúsku jej to nikto nezazlieva.

Kvôli prúdu plávala dlhšie

Štvornásobok vzdialenosti medzi anglickým a francúzskym pobrežím, ktorý mala preplávať, je približne 130 kilometrov. Kvôli silnému prúdu však napokon Sarah plávala neuveriteľných 209 kilometrov!

Odporúčané
Ako vyzerá telo po 55 hodinách a 163 kilometroch plávania? Holanďan porazil rakovinu a vyhral zlatú olympijskú medailu Ako vyzerá telo po 55 hodinách a 163 kilometroch plávania? Holanďan porazil rakovinu a vyhral zlatú olympijskú medailu 24. augusta 2018, 10:27

Svoj veľký triumf oslávila čokoládou a šampanským. Jej radosť bola o to väčšia, že pri poslednej dĺžke to takmer vzdala. Pre BBC prezradila, že práve jej tím jej dodal silu a dokončila svoju výzvu. Plávanie sa podľa slov jej tímu stalo jej spôsobom, akým sa vyrovnávala s náročnou liečbou rakoviny, ktorú podstúpila ešte minulý rok. Svoj výkon chcela venovať všetkým bojovníkom na svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia