Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2018, 10:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ako vyzerá telo po 55 hodinách a 163 kilometroch plávania? Holanďan porazil rakovinu a vyhral zlatú olympijskú medailu

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Holanďan Maarten van der Weijden sa nikdy nevzdal.

Maarten van der Weijden sa nikdy nevzdal. Odmalička miloval vodu a plávanie, vďaka čomu tvrdo pracoval na to, aby sa plávaniu mohol venovať profesionálne. Nanešťastie, ako 19 ročnému mu diagnostikovali rakovinu a budúcnosť mladého chlapca nevyzerala ružovo.

Lekári mu nedávali veľké šance na to, že úspešne porazí leukémiu a bude môcť opäť profesionálne plávať, avšak Maarten svoju chorobu dokázal premôcť a o pár rokov neskôr už stál na štarte na olympijských hrách v Pekingu.


Vyhral dokonca zlatú medailu a svojím príbehom inšpiroval tisíce mladých aj starých ľudí, aby šli za svojimi snami. Nikdy pritom nezabudol na ťažký životný príbeh, ktorým si prešiel, a pred pár dňami preto vyrazil na extrémne náročnú cestu. Maarten sa zaprisahal, že zvládne celú 200 kilometrovú trasu holandského kanála Elfstedentocht za 3 dni.

Plavec nemal mať dlhý čas na oddych a výzva vyzerala nádejne, lenže po 163 kilometroch Maartena zradilo zdravie. Vyčerpanosť organizmu aj znečistenie vody znamenalo, že výzva bola predčasne zrušená, čo však nijak nenarušilo hlavnú myšlienku.

Holanďan vyzbieral na výskum rakoviny približne 3,5 milióna eur a úspech sa dostal aj do zahraničných médií vďaka fascinujúcim fotkám rozmočeného tela po 55 hodinách vo vode. Väčšieho bojovníka by si hľadal len veľmi ťažko.






Domov
Zdieľať
Diskusia