Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2019, 10:35
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Chodci na našich cestách riskujú vlastné životy. Ignorujú semafory aj priechody, upozorňujú policajti

ZAUJÍMAVOSTI DOPRAVA
Uložiť Uložené

Pozeranie do telefónu na ceste či prechádzanie mimo priechodu je veľmi nebezpečné.

Ešte len koncom júla sa na Gagarinovej ulici v Bratislave odohrala tragická nehoda, počas ktorej vyhasol život bežca. Podľa zistení polície sa mal muž v čase incidentu nachádzať mimo priechodu pre chodcov.

Aj s ohľadom na túto nešťastnú udalosť sa Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave rozhodlo na sociálnej sieti uverejniť video zaznamenávajúce nezodpovedných chodcov v Bratislave, ktorí ohrozovali svoje životy.

Odporúčané
Policajný prezident: V 90. rokoch panoval strach. Museli sa nájsť jednotlivci ako ja a moji kolegovia, my sme sa nebáli Policajný prezident: V 90. rokoch panoval strach. Museli sa nájsť jednotlivci ako ja a moji kolegovia, my sme sa nebáli 3. júna 2019, 11:31

O tom, že sa na bezpečnosť na cestách zo strany chodcov dbá naozaj minimálne, svedčí aj nedávna 4-hodinová policajná kontrola, počas ktorej príslušníci polície zaznamenali 28 priestupkov a uložili 15 blokových pokút.

Pri prechádzaní cez cestu musia chodci použiť priechod, nadchod alebo podchod. Vstúpiť na vozovku môžu len vtedy, ak skontrolujú situáciu na ceste – pozrú naľavo, potom vpravo a zasa naľavo a až potom, keď sa nepribližuje auto, môžu cez cestu prejsť,“ píše polícia na Facebooku. Ďalej upozorňuje, aby sa chodci nerozptyľovali sledovaním mobilu a cez cestu prechádzali vždy kolmo, a teda najkratším možným spôsobom.

Domov
Zdieľať
Diskusia