Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2019, 13:55
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Facebook vymazal udalosť s viac ako 2 miliónmi ľudí, ktorí chcú vtrhnúť do základne Area 51

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Oficiálna udalosť mala byt odstránená z dôvodu porušenia komunitných noriem.

Ak si mal posledné týždne prístup na internet, určite ti neunikla jedna z najvirálnejších vecí vôbec. Ide o vtipnú iniciatíva, zhromažďujúcu viac ako 2 milióny ľudí, ktorí chcú 20. septembra spoločne vniknúť do známej americkej základne Area 51, nachádzajúcej sa v nevadskej púšti v Las Vegas.

Oficiálna udalosť bola vytvorená na Facebooku v júli a za krátky čas sa do nej zapojili státisíce zvedavcov, ktorí majú v pláne odhaliť všetky tajomstvá americkej vlády, vrátane mimozemšťanov, utajených spisov či UFO tanierov. Najnovšie sa však už do uletenej výzvy pravdepodobne nezapojíš. Facebook sa totiž rozhodol oficiálnu udalosť vymazať.

Odporúčané
Viac ako 500-tisíc ľudí chce vbehnúť do vojenskej základne Area 51. Internetový vtip prerástol do hromadnej iniciatívy Viac ako 500-tisíc ľudí chce vbehnúť do vojenskej základne Area 51. Internetový vtip prerástol do hromadnej iniciatívy 11. júla 2019, 12:21

Virálny event mal byť odstránený z dôvodu porušenia komunitných noriem. O celej veci informoval sám zakladateľ iniciatívy, mladý študent Matthew Roberts, prostredníctvom svojho facebookového profilu, kde zverejnil upozornenie, ktoré mu sociálna sieť poslala.

Aby však ľudí úplne nesklamal, aktuálne pracuje na tom, aby hneď vedľa Area 51 zorganizoval veľkolepý festival, a to najmä elektronickej hudby. Je otázne, či sa to mladíkovi podarí, no mnohí interpreti už prejavili veľký záujem a aktuálne je všetko zrejme otázkou financií.

Mladík už dokonca vytvoril festivalu novú udalosť na Facebooku. Tú však, rovnako ako predošlú, sociálna sieť vymazala.

„Myslím si, že je to dosť bezočivé od Facebooku, najmä z toho dôvodu, že sám sa snažím presviedčať ľudí, aby sa plánovaného útoku na základňu radšej vzdali,“ povedal Roberts pre CNET.

Domov
Zdieľať
Diskusia