Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2019, 15:47
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tvorcovia Endgame prezradili, ktorý Avenger je teraz najinteligentnejší

Tvorcovia Endgame prezradili, ktorý Avenger je teraz najinteligentnejší
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Shuri, duch Iron Mana, Banner alebo niekto úplne iný?

Už dlhšie sa vedú debaty o tom, že kde v MCU spomedzi ľudí najinteligentnejší. Samozrejme, riešia sa len hrdinovia a členovia Avengers, no a až donedávna ním rozhodne bol Tony Stark. Iron Mana ale po premiére Black Panthera podľa tvorcov MCU predbehla Shuri. Ich vyspelá technológia a jej intelekt jej dovolili posunúť isté hranice ďalej, než to dokázal Tony či Bruce Banner. 

Avšak, v Endgame nám Tony vynašiel cestovanie v čase. Nedá sa povedať, že by mu to trvalo dlho alebo šlo o náročnú úlohu. Scott Lang mu to istým spôsobom aj celé naštartoval, a tak nemusel začínať od nuly.  Dalo by sa povedať, že bol najväčším géniom na Zemi, či už medzi živými alebo aj medzi mŕtvymi. 

Odporúčané
Ruská modelka kyprých tvarov je na spapanie, určite si ju zamilujete Ruská modelka kyprých tvarov je na spapanie, určite si ju zamilujete 19. decembra 2013, 16:37

Avšak, Tony už nežije, a tak sa korunka najchytrejšiemu žijúcemu človeku musí premiestniť na celkom inú hlavu. A aj keď sa Bruceovi podarilo zjednotiť s Hulkom a vytvoriť tak Smart Hulka, podľa režiséra Joea Russoa nie je najchytrejší. A dokonca ním ešte pred svojou smrťou nebol ani Tony Stark, hoci spravil všetko to, čo spravil. Celkom by sme sa pozreli, akoby 16-ročná Shuri vytvorila v jaskyni prvého Iron Mana. Wakanďanská technológia jej nepochybne niekoľkonásobne uľahčila prácu a vedu ako takú. 

A tak sa dostávame k záveru, kedy Joe Russo za búrlivého potlesku potvrdil, že Shuri je najväčší génius žijúci v tomto svete (zatiaľ predstavený). To isté tvrdila už v roku 2017 aj producent Black Panthera Nate Moore. Sme zvedaví, či tieto tvrdenia samotná postava v budúcnosti MCU aj nejako podloží alebo to bude stále len rozprávka o tom, čo všetko dokáže technológia z Wakandy.

Anketa:
Kto je podľa teba najchytrejšou postavou v MCU?
Tony Stark
Bruce Banner
Shuri
Niekto iný (napíš do komentáru)
Tony Stark
72 %
6130 Hlasov
Bruce Banner
5 %
429 Hlasov
Shuri
19 %
1582 Hlasov
Niekto iný (napíš do komentáru)
4 %
375 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia