Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2019, 13:23
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vladimír Mečiar zakladá novú politickú stranu. Spoluprácu s Harabinom nevylúčil

ZAUJÍMAVOSTI POLITIKA
Uložiť Uložené

Strana bude zrejme predstavená už v septembri.

Bude nová a bude zaujímavá aj programovo, ale hlavne bude iná ako ostatné strany. Chýba tu strana, ktorá by vedela povedať, že Slovensko je pre ňu na prvom mieste,“ vyjadril sa pre Plus 1 Deň o pripravovanej politickej strane bývalý premiér Vladimír Mečiar. V skutočnosti má však podľa niekdajšieho predsedu HZDS ísť o stranu, ktorá už existuje, ale zmení svoj názov a stanovy. O akú stranu ide, neupresnil.

Každého ale zrejme najviac zaujíma, či bude za stranu kandidovať aj samotný Mečiar. „Možno to vyvrcholí tak, že budem niekde na 150. mieste na kandidátke, možno na prvom alebo druhom a možno nebudem vôbec,“ povedal a ďalej sa vyjadril aj k lídrovi kandidátky: „Je tam dosť ľudí, ktorí môžu byť lídrom kandidátky a uvidíme, ako bude. Žiadni neznámi, čo z niekade vyjdú a človek sa čuduje, kto to je.

Bližšiu spoluprácu so Štefanom Harabinom podľa vlastných slov nevylučuje. „Osobný styk je zbytočný, navyše by bol každému podozrivý. Ale keď príde správny čas, budeme stáť vedľa seba,“ povedal o predsedovi Najvyššieho súdu. 

Odporúčané
KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti 3. apríla 2024, 19:45

„Smer je pri moci už veľa rokov a táto dlhá doba ich doviedla k tomu, že aj spyšneli, ale aj prestávajú cítiť situáciu okolo seba, nevnímajú stav okolo seba reálne, len osobne, keď sa ich to dotýka. Treba sa zastaviť pri Robertovi Ficovi a jednoducho povedať, že ten jeho profil a kontakty, ktoré mal, vylučuje jeho pôsobenie v politike,“ vyjadril sa na záver k vládnej strane a jej predsedovi.

Domov
Zdieľať
Diskusia