Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2019, 14:34
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Harryho Pottera kúpil za 1 €. Teraz ho predal za viac ako 31 000 €

ZAUJÍMAVOSTI HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Dokázal by si sa vzdať takejto cennosti za 31-tisíc eur?

Chcel by si jeden z 500 kusov prvého vydania úvodnej časti ságy o čarodejníkovi Harry Potterovi z roku 1997? V tom prípade by si sa musel poriadne buchnúť po vačku. K podobnému činu sa podľa BBC odhodlal aj skalný nadšenec a zberateľ, ktorý počas jednej dražby v Británii za knihu zaplatil 28 500 libier, čo je v prepočte viac ako 31 000 €.

Odporúčané
Čarodejnícky svet Harryho Pottera dostane 4 nové knihy, oznámila J.K. Rowling Čarodejnícky svet Harryho Pottera dostane 4 nové knihy, oznámila J.K. Rowling 31. mája 2019, 10:32

Najzaujímavejšou informáciou je v tomto prípade ale skutočnosť, že pôvodný majiteľ kúpil knihu za 1 libru, a teda zhruba za 1,1 €. o 31-tisíc eur bohatší pôvodný majiteľ chcel zostať v anonymite, ale podľa dostupných informácií má ísť o 54-ročného pána z oblasti Staffordshire, ktorý si knihu zakúpil ako relaxačné čítanie na dovolenku. V tej chvíli pochopiteľne netušil, že na nej neskôr zarobí poriadny balík.

Prvá päťstovka Harryho Pottera sa dá spoznať podľa pravopisnej chyby na zadnej strane obálky. Ďalšia chyba sa nachádza na strane 53, kde by si v nákupnom zozname Harryho našiel dvakrát položku s názvom „1 wand“, a teda jedna čarodejnícka palička.

Domov
Zdieľať
Diskusia