Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2019, 8:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vegánska aktivistka v kostýme kravy prišla oplakávať mäso v supermarkete. Boli ste oklamaní, vyhlasovala

ZAUJÍMAVOSTI VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

Z obchodu slečnu museli napokon vyviesť von.

Vegánska aktivistka Stef Rose sa rozhodla získať publicitu na sociálnych sieťach pomocou nezvyčajného protestu. Do supermarketu Woolworths v austrálskom meste Perth prišla v kostýme kravy, aby upozornila na to, že aj tvoje mäso malo kedysi tvár, srdce a city, upozornilo Yahoo.

Stef vo videu nahranom na Facebook po príchode k sekcii s mäsom kľačí pred výrobkami, pozerá sa na klobásy či párky a smutne si povzdychne. O niekoľko metrov ďalej pritom mäso dopĺňa jeden zo zamestnancov supermarketu, avšak aktivistku si najskôr nikto nevšíma.

Zmena prichádza až v momente, keď si Stef v kostýme ľahla na podlahu a v rukách držala plagát smerujúci ľudí na dokument Dominion na portáli YouTube.

Nad názvom videa svieti nápis, podľa ktorého boli ľudia oklamaní a po zhliadnutí dokumentárneho filmu, kde nájdeš množstvo informácií o živote a právach zvierat, zistíš, ako veľkochovy skutočne fungujú. Aktivistka bola z obchodu nakoniec vyvedená von.

Domov
Zdieľať
Diskusia