Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2019, 12:17
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V Slovinsku vytvorili sochu Melanie Trump, pripomína Šmolinku. Dielo vyvolalo zmiešané reakcie

ZAUJÍMAVOSTI UMENIE
Uložiť Uložené

Socha je umiestnená neďaleko jej rodného mesta.

Americký umelec Bran Downey najal lokálneho umelca Alesa Zupevca, aby vytvoril podobizeň americkej prvej dámy motorovou pílou. Výsledok je taký všelijaký. Sochu miestni opisujú ako ponižujúcu, „šmolkovskú“ a podľa nich sa vôbec nepodobá na Melaniu Trump, píše BBC.

Downey sa vyjadril, že takto len chcel „viesť dialóg“ ohľadom politickej situácie v USA. Socha je však pravdepodobne len premysleným marketingovým ťahom umelca, v Ľubľane má totiž výstavu týkajúcu sa slovinských koreňov Trumpovej až do konca augusta a socha tvorí jej súčasť.

Melania je vďačný terč v rámci marketingu, obchodníci nepoznajú hranice vynaliezavosti. Ukážkový prípad je určite reklama jazykovej školy, ktorá sa objavila v Chorvátskom Záhrebe: „Len si predstav, ako ďaleko sa môžeš dostať s troškou angličtiny.“

Inšpirácia pochádza z roku 2017, Donald Trump zložil prezidentskú prísahu a Melania mu asistovala v modrých šatách

V Slovinsku vytvorili na počesť Melanie Trump sochu pripomínajúcu Šmolinku, dielo vyvolalo zmiešané reakcie
V Slovinsku vytvorili na počesť Melanie Trump sochu pripomínajúcu Šmolinku, dielo vyvolalo zmiešané reakcie Zdroj: Alex Brandon/TASR/AP

Domov
Zdieľať
Diskusia