Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2019, 10:02
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Chodci pozerajúci do mobilu budú v niektorých častiach sveta dostávať vysokú pokutu

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Únia austrálskych chodcov tlačí na vládu, aby zaviedla 200-dolárovú pokutu.

Austrália je krajinou zvláštnych zákonov a pridá sa k ním ďalší, pokiaľ sa Únii austrálskych chodcov podarí presadiť bizarný zákon, podľa ktorého by mali chodci pozerajúci do smartfónu čeliť obrovskej pokute.

Za takúto maličkosť by im podľa návrhu zákona mohla policajná hliadka udeliť pokutu 200 dolárov (približne 177 €), a to priamo na mieste.

Cieľom vysokých pokút je zabrániť tomu, aby sa chodci vystavovali zbytočnému riziku pri používaní chodníkov. Na priechodoch pre chodcov totiž ľudia skáču pod autá bez obzerania sa, či neprichádza vozidlo, pričom je reč už o hrozbe straty života.

Zákaz používania smartfónov počas chôdze by sa vzťahoval na akékoľvek manipulovanie s nimi – je tak jedno, či si niečo natáčaš alebo odpisuješ na Messengeri.

Pozeráš do mobilu pri chôdzi? V Austrálii za to možno čoskoro dostaneš obrovskú pokutu
Pozeráš do mobilu pri chôdzi? V Austrálii za to možno čoskoro dostaneš obrovskú pokutu Zdroj: unsplash

Názor Austrálčanov je podľa portálu DailyMail rozdvojený – jedna polovica tvrdí, že ide o ideálny krok na boj proti smartfónovej závislosti, druhá zasa, že zákon rieši zbytočnosti a vysoké pokuty sú príliš veľkým trestom.

Domov
Zdieľať
Diskusia