Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2019, 7:37
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Polícia v Istanbule rozohnala LGBTI komunitu slzným plynom, chceli zabrániť zhromaždeniu

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ TURECKO
Uložiť Uložené

Aktivisti dúfali, že zhromaždenie tento rok nebude zrušené.

Úrady v Instabule LGBTI zhromaždenie už piaty rok zakázali. Najskôr sa však očakávalo, že tento rok bude iný. Opak bol pravdou. Stovky aktivistov sa v Istanbule stretli, aby vyjadrili solidaritu LGBTI komunite. Po tom, ako prehovorili organizátori, policajti dav rozohnali slzným plynom, píše web dw.com.

Ľudia prišli s dúhovými vlajkami, kričali heslá proti fašizmu. Úrady akciu nepovolili s tým, že komunitu LGBTI považujú za nevhodnú. Mesto preto strážili policajti, aby zhromaždenie nemohlo prebehnúť.

Odporúčané
Dotácie pre projekty LGBTI organizácií na Slovensku boli zastavené. Následky pocíti aj Dúhový PRIDE Bratislava Dotácie pre projekty LGBTI organizácií na Slovensku boli zastavené. Následky pocíti aj Dúhový PRIDE Bratislava 16. mája 2019, 10:58

Tento rok to nevyzerá dobre ani s Dúhovým PRIDE na Slovensku. Bude sa musieť totiž zaobísť bez grantových peňazí od štátu. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková rozhodla, že ani jeden z predložených projektov LGBTI nebude v dotačnom programe pre oblasť kultúry znevýhodnených skupín obyvateľstva nakoniec finančné podporený. Pobúrení občania začali spisovať petíciu za odvolanie ministerky.

Ilustračné foto

Ľudia vyšli v Instanbule do ulíc, aby podporili LGBTI pochod. Polícia dav rozohnala slzným plynom
Ľudia vyšli v Instanbule do ulíc, aby podporili LGBTI pochod. Polícia dav rozohnala slzným plynom Zdroj: TASR/AP/Aijaz Rahi
Domov
Zdieľať
Diskusia