Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2019, 18:58
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

LGBTI podujatia podporí Slovenská sporiteľňa. Banka tak reaguje na zastavenie dotácií od ministerstva kultúry

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Podporiť inakosť môžeš navyše aj ty sám. Vďaka banke bude mať každé jedno euro dvojnásobnú hodnotu.

Len pred pár týždňami ministerka kultúry Ľubica Laššáková rozhodla, že ani jeden z projektov LGBTI organizácií nebude v dotačnom programe pre oblasť kultúry znevýhodnených skupín obyvateľstva finančné podporený, aj napriek tomu, že odborná hodnotiaca komisia podporila udelenie dotácií.

Pobúrení ľudia okamžite spísali petíciu za odvolanie ministerky pre zasahovanie do odborných procesov a pre jej nekompetentnosť.

Odporúčané
Dotácie pre projekty LGBTI organizácií na Slovensku boli zastavené. Následky pocíti aj Dúhový PRIDE Bratislava Dotácie pre projekty LGBTI organizácií na Slovensku boli zastavené. Následky pocíti aj Dúhový PRIDE Bratislava 16. mája 2019, 10:58

Občianske združenia Iniciatíva Inakosť, Dúhový Pride Bratislava a divadlo Nomantinels, v boli v súvislosti so spomínaným zamietnutím žiadostí o dotácie na podporu znevýhodnených skupín nútení uverejniť výzvu na finančnú podporu kultúrnych podujatí LGBTI ľudí na Slovensku.  

Vyjadriť podporu sa napokon rozhodla najväčšia slovenská banka – Slovenská sporiteľňa, a to konkrétne sumou 3 000 €. Zároveň LGBTI organizácie spoločne s bankou vyhlásili kampaň na finančnú podporu s názvom Za farebnú kultúru, v rámci ktorej sa Slovenská sporiteľňa zaväzuje zdvojnásobiť vyzbieranú sumu až do výšky 6 000 €.

„Žiaľ, v aktuálnom roku sa nám napriek kladným odporúčaniam odbornej komisie nepodarilo získať dotácie v rámci programu na podporu znevýhodnených skupín, a preto sme oveľa viac ako inokedy odkázaní na podporu verejnosti,“ vyjadrili sa organizácie.

 

Podporiť inakosť tak môžeš aj ty sám. Na oficiálnej stránke kampane Za farebnú kultúru si vyberieš, ktorý z projektov by si chcel podporiť a následne si už len vyberieš spôsob a sumu ľubovoľného daru. Nezabúdaj však, že každé euro má vďaka Slovenskej sporiteľni dvojnásobnú hodnotu.

Domov
Zdieľať
Diskusia