Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2019, 13:19
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Väznica Guantanamo: Splachovanie Koránu do záchoda, násilné klystíre a spánková deprivácia

Väznica Guantanamo: Splachovanie Koránu do záchoda, násilné klystíre a spánková deprivácia
Zdroj: youtube.com / Vice News
ZAUJÍMAVOSTI ISLAM MUČENIE TERORIZMUS
Uložiť Uložené

Boj proti islamskému terorizmu začala Bushova administratíva skutočne veľkolepo.

Väzenský tábor Guantanamo, pojem, ktorý musí poznať azda každý. Najznámejším bude určite pre tých, ktorí zažili útoky z 11. septembra 2001. Po tom, čo tisíce Američanov zasiahol islamský terorizmus na vlastnej koži, rozhodla sa vtedajšia vláda na čele s Georgeom Bushom tvrdo a nekompromisne zakročiť.

Práve útoky na newyorské dvojičky a Pentagon dali vzniknúť jednej z najpreslávenejších väzníc. Bohužiaľ, v tom negatívnom slova zmysle, keďže toto miesto malo byť kolískou pošliapavania ľudskej dôstojnosti a extrémnych mučiacich praktík. Podmienky ako aj zaobchádzanie zo strany dozorcov k potencionálnym vojnovým zločincom malo byť za hranicou moderného sveta, ktorý si už svoje krvavé udalosti odžil v minulosti.

Aj z týchto dôvodov bola väznica Guantanamo v istý čas nadmieru mediálne preberaná, čomu určite dopomohol aj neskonalý záujem viacerých organizácií za ľudské práva. Určite sa však nájdu aj takí, ktorí s tamojšími podmienkami pre podozrivých teroristov nemajú najmenší problém.

Domov
Zdieľať
Diskusia