Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2019, 13:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vynálezca vytvoril špeciálne okuliare pre nízkych ľudí, vďaka ktorým na festivale uvidíš kapelu aj cez vysokých fanúšikov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Letné festivaly máme za rohom, a tak sa treba pripraviť.

Dominic Wilcox už roky vytvára kreatívne vynálezy, ktoré sa z času na čas začnú virálne šíriť po internete. Inak tomu nebolo ani teraz, keď na konci mája Dominic zavesil na svoju facebookovú stránku status o tom, ako si nedávno na hudobnom koncerte užíval atmosféru aj kapelu vystupujúcu na pódiu.

Keď sa obzrel za seba, zbadal tam nízku ženu tancujúcu napriek tomu, že nemala akúkoľvek šancu vidieť na kapelu. V tej chvíli začal rozmýšľať nad tým, ako by mohol nízkym ľuďom uľahčiť život na festivaloch a koncertoch, a tak doma vymyslel špeciálne okuliare. Fungujú na jednoduchom princípe a pripomínajú periskop, ktorý poznáš z filmov o ponorkách.

Okuliare môžu fungovať štandardným spôsobom, kým sa nepozrieš do zrkadiel umiestnených na dolnom okraji. Z nich vedie tyč dlhá 30 centimetrov, na ktorej konci nájdeš väčšie zrkadlo. Od toho sa odráža svetlo a naspäť do tvojich očí doručuje výhľad aj tam, kam by si bežne nemal dovidieť.

Dominic samozrejme svoje okuliare vníma ako žartík, a tak si ich nemôžeš kúpiť, ale keby si o nich mal ozajstný záujem, dali by sa vyrobiť aj doma. Možno by sa ti takéto okuliare zišli na najbližšie letné festivaly.

Domov
Zdieľať
Diskusia