Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2019, 8:20
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ako CGI zmenilo 8. sériu Game of Thrones, ktorá potrebovala vytvoriť 30 tisíc zombies, drakov a gejzíry krvi?

Ako CGI zmenilo 8. sériu Game of Thrones, ktorá potrebovala vytvoriť 30 tisíc zombies, drakov a gejzíry krvi?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Z vizuálneho hľadiska bola 8. séria Game of Thrones skutočne famózna.

HBO vďačí VFX spoločnosti Weta Digital za naozaj za veľa. V priebehu 8. série Game of Thrones jej zamestnanci totiž stáli za približne 600 VFX zábermi vrátane útokov dračím ohňom a ďalších scén s rozsiahlou deštrukciou okolia.

Okrem toho pracovali na animácii 30 000 takzvaných Wights (príslušníci zombie armády White Walkerov) a na niekoľkých tisíckach Dothrakoch s horiacimi mečmi. A treba uznať, že i keď jazda Dothrakov naproti gigantickej armáde nemŕtvych (3. časť 8. série) bola neuveriteľnou strategickou chybou, z vizuálneho hľadiska ju možno jedným slovom označiť za úchvatnú.

Odporúčané
Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) 6. mája 2019, 14:49

Weta Digital sa ďalej postarala o na pohľad veľmi nepríjemnú scénu úmrtia mladej, ale veľmi odvážnej Lyanny Mormont (Bella Ramsey). Pri natáčaní danej scény pracovali tvorcovia s poriadne naobliekaným hercom Ianom Whiteom, ku ktorému digitálne pridali vrstvy oblečenia, vlasov či svalov. VFX artists sa ďalej postarali o praskanie brnenia malej Lyanny, krv vychádzajúcu z jej úst, no a samozrejme o následne rozpadnutie zombie obra, ktorého Lyanna na konci zasiahla dračím sklom.

Veľkou výzvou pre štúdio bolo však najmä usmrtenie Rhaegala. „Dostal zásah do hrude od jedného zo škorpiónov a od začiatku ste si neboli istí, či to prežije. Pôvodne malo ísť o tri jednotlivé smrteľné strely. Po konzultácii s (produkčným VFX supervízorom) Stefenom Fangmeierom sme ich ale skombinovali do jedného rozsiahleho kamerového záberu a animačný supervízor Dave Clayton prišiel s tým skvelým obežným pohybom (poznámka redakcie –  pri poslednej strele do krku sa kamera otočí okolo padajúceho Rhaegala)“, povedal pre Indie Wire Weta VFX supevízor Martin Hill.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. mája 2019, 19:35

A aby sme celú situáciu ešte viac vyhrotili, napadlo nám, že by bolo skvelým doplnkom, keby mohol (Rhaegal) zakričať z posledného dychu, počas ktorého by sa mu všetka krv nahrnula cez ústa priamo na kameru,“ vysvetlil ďalej úvahy o zapracovaní digitálnych efektov do Rhaegalovej smrti Martin Hill.

Štúdio Weta Digital v tomto bode veľmi ocenilo voľnú ruku pri práci, ktorú im HBO s radosťou poskytlo. „Existuje veľa filmov, pri ktorých sa musíme pri práci s krvou stiahnuť, ale pri Game of Thrones sme sa mohli odviazať,“ povedal Hill.

Domov
Zdieľať
Diskusia