Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2019, 14:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Polovicu 36-miliardového majetku daruje na charitu. MacKenzie Bezos chce svoje peniaze porozdávať

ZAUJÍMAVOSTI JEFF BEZOS
Uložiť Uložené

MacKenzie Bezos sa iba nedávno rozviedla s najbohatším mužom sveta Jeffom Bezosom.

MacKenzie Bezos sa v poslednom čase pravidelne objavovala v médiách, pretože so svojím bývalým manželom a zakladateľom Amazonu Jeffom Bezosom dokončovali rozvodové konanie.

Svoj vzťah ukončili so vzájomným rešpektom a úctou, MacKenzie zároveň získala majetok v hodnote okolo 36 miliárd dolárov a stala sa jednou z najbohatších osôb sveta.

Aj keď dnes na prvom mieste zostáva jej bývalý manžel Jeff Bezos s majetkom takmer 115 miliárd dolárov, ona sa v zozname najbohatších ľudí pohybuje tesne za prvou dvadsiatkou. Neudrží sa tam však dlho, pretože sa stala novou členkou iniciatívy Giving Pledge, ktorú vymysleli Warren Buffett a Bill s Melindou Gates v roku 2010, upozornilo CNN.


Jej cieľom je inšpirovať bohatých ľudí, aby svoje peniaze nezhromažďovali, ale radšej darovali na dobročinné účely. Členovia iniciatívy by mali rozdať aspoň polovicu svojho majetku, či už za života alebo po smrti. Podpísali ju už aj mená ako Mark Zuckerberg, Elon Musk či Richard Branson.

Odporúčané
Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku 23. februára 2021, 14:36

MacKenzie Bezos v liste oznamujúcom jej vstup do Giving Pledge napísala, že má disproporčné množstvo peňazí, ktoré bude postupne rozdávať, až dokým jej sejf nezostane prázdny.

Domov
Zdieľať
Diskusia