Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2019, 11:18
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Slováci o sebe: Máme krásne ženy, Bratislavčania sú arogantní a nevedia šoférovať, najviac pijú východniari a Orava

ZAUJÍMAVOSTI PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY SLOVÁCI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ako vnímame sami seba? Zaujímavý prieskum ukázal značnú dávku sebakritiky.

Slovensko je rôznorodá krajina. Delí sa na tri časti a každá je niečím špecifická – západniari, stred a východniari, to je akési základné členenie Slovákov. Zaujímavý prieskum na túto tému si nechala vypracovať My Nitra od agentúry Actly. Medzi Slovákmi zisťovali, čo si o sebe navzájom myslia.

Prieskum agentúra robila v máji na reprezentatívnej vzorke 2000 respondentov, tí hodnotili plusy a mínusy ľudí z iných regiónov. Niektoré regióny boli prekvapivo sebakritické – východniarske či kysucké pitie, bratislavská arogancia a namyslenosť.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Zo ❤ k folklóru #praveslovenske od @zuzanadurikova.fotograf & @zuzkamrackova

Príspevok, ktorý zdieľa PraveSlovenske.sk (@praveslovenske),

Máme krásne ženy po celom Slovensku

Polovica opýtaných sa vyjadrila, že má vo svojom regióne najkrajšie dievčatá. Najmenej pijú Bratislavčania a Nitrančania, najviac sa pije na východe, Orave a alkoholom nepohrdnú ani kopaničiari. Najviac pohostinní sú východniari, najmenej Trnaváci a Bratislavčania. Bratislavčanov navyše Slováci v prieskume označili ako zlých vodičov.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Medzi najmenej ľubozvučné nárečia patria podľa Slovákov bratislavčina, trnavčina a nárečie v Nitre. Najľubozvučnejšie je podľa respondentov stredoslovenské nárečie

Čo sa týka folklóru, vyhráva Orava, Liptov a všeobecne východ. Tradície ako také si podľa prieskumu najviac ctia východniari, Oravci, Liptáci a Kysučania. Podľa prieskumu sú najzručnejší Oravci, ktorí vraj majú aj najstatnejších chlapov. Najmenej „šikovní“ sú Bratislavčania.

Domov
Zdieľať
Diskusia