Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2019, 10:41
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slováci v parku kŕmili ovečku zakázanou stravou, čakal ju výplach žalúdka či infúzia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pri ďalšej návšteve zoo či záchrannej stanice si dávaj na podobné upozornenia veľký pozor.

Ľudia nerešpektujúci pravidlá záchrannej stanice Malkia Park v priebehu nedele kŕmili zvieratá zakázanou stravou, kvôli čomu muselo vedenie privolať veterinára. Ovca, ktorá skonzumovala nevhodnú stravu, podstúpila výplach žalúdka, sono či infúziu.

Malkia Park prostredníctvom svojej facebookovej stránky preto vyzýva všetkých návštevníkov, aby zvieratá kŕmili iba granulami, ktoré si návštevníci môžu zakúpiť priamo na pokladni.

Pravidlo nekŕmenia zakázanou stravou je po parku zdôrazňované aj prostredníctvom výstražných tabúľ. Napriek tomu sa ale cez víkend v parku zjavne nachádzali návštevníci ignorujúci tieto veľmi dôležité oznámenia.

Odporúčané
Obľúbená labuť v bratislavskom jazere sa zadusila plastom a zomrela. Jej čerstvo vyliahnuté mláďatá prišli o mamu Obľúbená labuť v bratislavskom jazere sa zadusila plastom a zomrela. Jej čerstvo vyliahnuté mláďatá prišli o mamu 24. mája 2019, 21:19

Malkia Park je záchrannou stanicou starajúcou sa o zvieratá, ktoré kedysi vystupovali v cirkusoch alebo majú za sebou život v iných nestabilných podmienkach. „Zvieratá, ktoré u nás našli útočisko, sa väčšinou v zajatí už narodili a preto by vo voľnej prírode neprežili. Aj keď im, žiaľ, nemôžeme poskytnúť skutočnú slobodu, staráme sa o ne s láskou tak, aby sa u nás cítili naozaj kráľovsky,“ píše sa na stránke Malkia Parku.

O ďalšie informácie ohľadom zvieraťa, ktoré muselo podstúpiť vyšetrenie veterinárom a výplach žalúdka, sme požiadali priamo občianske združenie Malkia Park. Článok budeme aktualizovať.

Odporúčané
Sú policajné psy hľadajúce drogy závislé? Tréner spolupracujúci s armádou aj Rytmusom nám prezradil viac (Rozhovor) Sú policajné psy hľadajúce drogy závislé? Tréner spolupracujúci s armádou aj Rytmusom nám prezradil viac (Rozhovor) 2. februára 2019, 13:43
Domov
Zdieľať
Diskusia