Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2019, 15:13
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Slováci sú najväčší neplatiči v Európe. Vyše štvrtinu platieb platíme s omeškaním, ak vôbec

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Kazíme štatistiky ostatným východoeurópskym krajinám, ukázala štúdia.

Pre Slovensko nelichotivú štatistiku nedávno publikovala vo svojej štúdii spoločnosť EOS KSI. Slovenské firmy zaznamenali najhoršie dáta za celú Európu, až 27 % platieb sme platili neskoro alebo vôbec. Predbehlo nás dokonca aj Grécko a Rumunsko, tieto štáty mali po 26 %. Na opačnom konci rebríčka skončilo Dánsko, len 15 % firiem neplatilo na čas, informuje na svojom webe Pravda.sk.

Ak porovnáme východnú a západnú Európu, západ je na tom o čosi lepšie. Vo východoeurópskych krajinách je priemer neskoro uhradených faktúr, resp. úplne nevymožiteľných pohľadávok 22 %, v západnej Európe to bolo 19 %. 

Reprezentatívna štúdia s názvom „European Payment Practices“ sa uskutočnila na jar 2018. Slovensko bolo spolu s Poľskom, Českou republikou, Slovinskom, Chorvátskom, Maďarskom, Bulharskom, Rumunskom, Gréckom a Ruskom zaradené medzi východoeurópske krajiny. Medzi krajiny západnej Európy boli zaradené Nemecko, Francúzsko, Španielsko, Dánsko, Veľká Británia, Belgicko, Švajčiarsko. Spoločnosť EOS Group je jedným z popredných medzinárodných poskytovateľov finančných služieb.

Slováci sú najväčší neplatiči v Európe. Vyše štvrtinu platieb platíme s omeškaním, ak vôbec
Slováci sú najväčší neplatiči v Európe. Vyše štvrtinu platieb platíme s omeškaním, ak vôbec Zdroj: pixabay.com
Domov
Zdieľať
Diskusia