Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2019, 15:48
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Po ruskej dedine sa potuloval vyhladovaný ľadový medveď, bol 700 kilometrov od svojho prirodzeného prostredia

ZAUJÍMAVOSTI KLIMATICKÁ ZMENA RUSKO
Uložiť Uložené

Záchranári plánujú zviera previesť vrtuľníkom.

Ľadové medvede to majú vo svojom prirodzenom prostredí čoraz ťažšie. Miznú ľadovce, čo im spôsobuje výrazné problémy s lovením potravy. Bizarný pohľad sa nedávno naskytol obyvateľom v ruskej dedinke na severe krajiny.

Na prvý pohľad vyčerpaný a vyhladovaný ľadový medveď sa prechádzal po dedine Tilichiki a hľadal niečo, čo by mohol zožrať. Obyvatelia Tilichiki, ktorá sa nachádza na polostrove Kamčatka, boli šokovaní, ľadové medvede tam totiž nežijú – odhaduje sa, že zviera cestovalo až 700 kilometrov. Najbližšie miesto od Tilichiki, kde sa ľadové medvede vyskytujú, je Chukotka.

Odporúčané
Do ruskej dedinky vtrhlo 50 ľadových medveďov. Naháňajú ľudí, vstupujú do bytoviek, ale zastreliť ich nikto nesmie Do ruskej dedinky vtrhlo 50 ľadových medveďov. Naháňajú ľudí, vstupujú do bytoviek, ale zastreliť ich nikto nesmie 12. februára 2019, 11:09

Ekológ sa vyjadril, že medveď mohol stratiť zmysel pre orientáciu, keď sa plavil na ľadovej kryhe. „V dôsledku klimatických zmien sa Arktída otepľuje a podmienky pre lov sú čoraz horšie,“ cituje Independent Vladimira Chuprova z Greenpeace.

Miestni zviera nakŕmili rybami, ľadový medveď nebol voči ľuďom agresívny. Koncom tohto týždňa zviera pomocou sedatív uspia a prevezú ho vrtuľníkom do Chukotky.

Po ruskej dedine sa potuloval vyhladovaný ľadový medveď, bol 700 kilometrov od svojho prirodzeného prostredia
Zdroj: unsplash.com
Domov
Zdieľať
Diskusia