Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2019, 12:37
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Učiteľka v SMS nazvala matku „cigaňou“. Správu jej odoslala omylom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nespokojná matka sa so správou podelila na internete.

Vo facebookovej skupine Vrakuňa Bratislava bol nedávno zverejnený príspevok, kde nahnevaná matka rómskeho pôvodu zverejnila SMS rozhovor s pani učiteľkou zo škôlky. Tá jej omylom adresovala správu, v ktorej ju nazvala „cigaňou“. SMS bola podľa kontextu zjavne odoslaná úplne niekomu inému.

Incident sa mal týkať jednej z materských škôlok vo Vrakuni. „Takto má komunikovať učiteľka? Ja si myslím, že každá mamička má meno,“ neskrývala svoje pohoršenie v skupine matka s odkazom na to, že pôvod rodiča azda nie je pri komunikácii so škôlkou vôbec podstatný.

K pravicovému extrémizmu na Slovensku ma blízky vzťah až 7 % učiteľov druhého stupňa
K pravicovému extrémizmu na Slovensku ma blízky vzťah až 7 % učiteľov druhého stupňa Zdroj: Facebook / Vrakuňa Bratislava

K situácii sa na sociálnej sieti vyjadril aj starosta Vrakune Martin Kuruc. „Chcem sa za zriaďovateľa ospravedlniť za takto hrubé správanie našej pani učiteľky. Kategoricky odmietam akékoľvek prejavy rasovej nenávisti. Okamžite som začal konať, spojil som sa telefonicky s vedúcou nášho odboru školstva, s riaditeľkou MS. Je to samozrejme ľúto všetkým zúčastneným," píše sa v jeho prehlásení.

Zajtra v rámci každomesačného zasadnutia riaditeliek materských a základných škôl s odborom školstva nášho úradu sa tomuto incidentu budem venovať. Takisto sa chcem v mene zriaďovateľa ospravedlniť za zlyhanie učiteľky v tejto materskej škôlke a uisťujem vás, že k takémuto správaniu sa pedagógov v našich zariadeniach v budúcnosti nebude dochádzať,“ napísala včera poslankyňa za daný volebný obvod Zuzana Schwartzová.

So spomínanou pani učiteľkou mal byť už v súčasnej dobe vykonaný interný pohovor. O vyjadrenie sme požiadali priamo spomínanú matku, ktorej bola správa adresovaná. Článok budeme aktualizovať.

Takto na správu reagovala reportérka Zuzana Kovačič Hanzelová

Ľudia na sociálnych sieťach boli správou od pani učiteľky pohoršení

Učiteľka v SMS nazvala matku „cigaňou“. Správu jej odoslala omylom
Zdroj: Facebook / Vrakuňa Bratislava
Domov
Zdieľať
Diskusia