Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2019, 15:03
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ktorá z armád prežije boj o Winterfell? Zábery z finále 8. série Game of Thrones sú skutočne mrazivé

Ktorá z armád prežije boj o Winterfell? Zábery z finále 8. série Game of Thrones sú skutočne mrazivé
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Pomaly môžeme začať stávkovať na to, koho si smrtka zoberie ako prvého.

HBO doposiaľ promovalo svoj seriál množstvom trailerov, ktoré v jednotlivých dávkach odhaľovali krátke časti príbehu. V nich sme mohli pozorovať stretnutia starých priateľov či súrodencov, ale taktiež nepríjemnú víziu budúcnosti týkajúcu sa pádu Winterfellu.

Vo vyššie priloženom videu Tyrion ľuďom v sále vysvetľuje, že armáda White Walkers je príliš nebezpečná a jediná šanca na prežitie hrdinov tkvie v spojení síl. Krátke promo sa predovšetkým zameriava na veľkolepý The Battle of Winterfell. Viac sa o ňom dočítaš v tomto článku.

V 8. sérii už konečne uvidíme aj dlho očakávané stretnutie Jona s Aryou. Ich súrodenecké puto bolo začiatkom úvodných epizód Game of Thrones naozaj silné, a tak nás skutočne zaujíma, ako budú reagovať, keď sa po takom čase stretnú zoči voči.

Skončí boj proti White Walkers porážkou rodov Targaryen a Stark? Alebo sa nás snažia tvorcovia iba dôkladne vystrašiť? Zábery z danej ukážky pôsobia naozaj desivo. Pozorujeme na nich totiž len snehom zapadnutý Winterfell, kde sa nachádzajú voľne pohodené či do zeme zabodnuté zbrane hlavných hrdinov. Na videu môžeš vidieť napríklad Aryin meč, Jaimeho zlatú ruku či dokonca meč Jona Snowa, ktorý je navyše zaliaty krvou.

Nižšie priložených 32 nových fotografií by malo pochádzať priamo z úvodnej epizódy 8. série

Prvý diel 8. série bude premiérovať už dnes v noci a veľkolepého finále sa dočkáme 19. mája. Kto nakoniec zasadne na trón? A ktorí hrdinovia prežijú boje s White Walkers? Odpovede na tieto otázky poznali showrunneri už približne 5 rokov dozadu. V priebehu času ale pochopiteľne spravili niekoľko zmien.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Napriek všemožným snahám ale vedia, že ukončením Game of Thrones nepotešia každého. „Chceme, aby si to ľudia zamilovali. Znamená to pre nás veľa, pretože sme na tom pracovali 11 rokov. Sme si ale vedomí toho, že určité množstvo ľudí bude nenávidieť aj najlepšiu z možných verzií,“ povedal pre EW showrunner D. B. Weiss, ktorý za príkladné ukončenie seriálu považuje finále skvelého The Sopranos.

Domov
Zdieľať
Diskusia