Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2019, 17:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Študenti už vytvorili petíciu na zrušenie tohtoročných maturít zo slovenčiny

ZAUJÍMAVOSTI MATURITA PETÍCIA
Uložiť Uložené

Maturanti odmietajú akceptovať včerajší test.

Maturita zo slovenského jazyka včera spustila veľkú vlnu kritiky zo strany samotných študentov aj niektorých slovenčinárov. Maturanti nerozumejú tomu, prečo sa v testoch vraj autori snažili ľudí nachytávať a dehonestovať namiesto toho, aby zistili, aké vedomosti žiaci naozaj majú.

Odporúčané
Stovky maturantov zdieľajú status Slováka, ktorý vyhlasuje, že NÚCEM šikanuje a dehonestuje študentov Stovky maturantov zdieľajú status Slováka, ktorý vyhlasuje, že NÚCEM šikanuje a dehonestuje študentov 13. marca 2019, 2:20

Už ráno sme písali o statuse študenta Damiána, ktorý skritizoval organizáciu NÚCEM a všetkým odkázal, že nevidí dôvod, prečo by študenti mali byť takýmto spôsobom šikanovaní. Medzitým sme si na internete všimli, že na stránke Petície.com vznikla petícia, ktorej cieľom je zrušiť celé tohtoročné maturitné testy zo slovenského jazyka.

Študenti už vytvorili petíciu na zrušenie tohtoročných maturít zo slovenčiny
Zdroj: Peticie.com

Aj keď petícia vyzerá na prvý pohľad ako recesia, keďže autor v jej popise len konštatuje, že testy vraj boli neprimerané vedomostiam stredoškoláka, niekoľko desiatok Slovákov s ním súhlasilo. Petíciu podpísali a pridali k nej aj vlastné komentáre o tom, aké boli otázky zákerné, neprimerané, zavádzajúce a ťažké aj pre vysokoškolákov.  

Samozrejme, maturity nebudú zrušené, ani keby takúto petíciu podpísalo 10-tisíc študentov, pričom väčšina z nich si aj tak uvedomuje, že včerajšie testy napokon neboli také hrozné, ako to vyznievalo v prvých hodinách po skončení.

 Reakcie niektorých podpísaných študentov

Študenti už vytvorili petíciu na zrušenie tohtoročných maturít zo slovenčiny
Zdroj: Peticie.com

Domov
Zdieľať
Diskusia