Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2019, 14:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tublatanka so svojím playbackom doplatila na technickú chybu, vyhlásil Slovan Bratislava

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Otvorenie Tehelného poľa sa nezaobišlo bez komplikácií.

Otvorenie nového štadiónu Slovana Bratislava sa v nedeľu nezaobišlo bez komplikácií. Na úvod zápasu prišla zaspievať legendárna slovenská kapela Tublatanka na čele s Maťom Ďurindom.

Vystúpenie prebiehalo krátko pred úvodným hvizdom, čo znamenalo, že Ďurinda so svojimi kolegami si museli pred 22-tisíc divákmi strihnúť len playback. Ak si zápas sledoval na televíznych obrazovkách, zrejme si zachytil, že playback nebol ideálne zosynchronizovaný, a tak Maťo Ďurinda zdanlivo otváral ústa o pár sekúnd neskôr, ako by sa patrilo.

Aj my sme ťa informovali o tomto vystúpení na playback, ktoré nepochybne zabavilo slovenskú verejnosť, lenže Slovan najnovšie vydal vlastné vyhlásenie, aby všetko uviedol na správnu mieru.

Odporúčané
Tublatanka zabáva Slovákov chabým playbackom na otvorení nového štadiónu Slovana Tublatanka zabáva Slovákov chabým playbackom na otvorení nového štadiónu Slovana 4. marca 2019, 9:40

„Skupina Tublatanka absolvovala svoje vystúpenie tesne pred úvodným výkopom stretnutia, a z tohto dôvodu nebolo technicky možné, aby vystúpila úplne naživo na hracej ploche. V televíznom prenose nebol dokonale synchronizovaný zvuk z reproduktorov umiestnených priamo pod strechou štadióna, vzdialených od členov skupiny približne 150 metrov. “ Maťo Ďurinda preto s Tublatankou vystúpil na playback, pretože z technických príčin nemohli spievať naživo, keďže by vybavenie nestihli pred začiatkom zápasu odpratať. 

Slovan však vysvetľuje, že nesynchronizovaný prenos nebol chybou Tublatanky. „Z tohto technického dôvodu hovorené slovo a spev Maťa Ďurindu nesynchronizovali s vysielaným obrazom a boli oneskorené kvôli časovému posunu zvuku zo vzdialených reproduktorov o viac ako jednu sekundu.“ Vo vyhlásení dokonca klub kategoricky odmieta, že by bol Ďurinda pod vplyvom alkoholu. Takéto špekulácie sú podľa klubu zavádzajúce a klamlivé.

Domov
Zdieľať
Diskusia