Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. februára 2019, 10:20
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Avatar 2 sa bude odohrávať minimálne 8 rokov po udalostiach jednotky a Jake s Neytiri splodia dieťa

Avatar 2 sa bude odohrávať minimálne 8 rokov po udalostiach jednotky a Jake s Neytiri splodia dieťa
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY AVATAR: THE WAY OF WATER
Uložiť Uložené

Režisér James Cameron prezradil niekoľko drobných príbehových detailov z pokračovania Avatara.

Očakávanými pokračovaniami Avatara sme sa naposledy zaoberali ešte minulý rok, keď na internet unikli názvy ďalších štyroch častí. Tie ale dodnes neboli oficiálne potvrdené, takže sa ešte stále môžu zmeniť. Koniec koncov, momentálne sa natáčajú iba snímky Avatar 2 a 3, pričom vznik ostatných bude údajne záležať na úspechu dvojky a trojky.

Vráťme sa ale späť k Avatarovi, ktorý nás čaká najbližšie, pretože práve o druhej časti máme teraz niekoľko nových detailov. Ako totiž nedávno odhalil režisér James Cameron, príbeh Avatara 2 sa bude odohrávať minimálne 8 rokov po udalostiach z jednotky. Cameron ďalej dodal, že Jake (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldana) si prejdú istým manželským sporom, ktorý bude natočený z pohľadu ich 8-ročnej dcéry.

Máme tam trojstranovú dialógovú scénu s Jakeom a Neytiri, taký manželský spor. Ten je však pre príbeh nesmierne dôležitý. Celé som to natočil z pohľadu 8-ročného dieťaťa, ktoré na celú situáciu nakúka z úkrytu pod konštrukciou. Po skúsenosti so Samom Worthingtonom z prvého Avatara som už vedel, ako napísať Jakeovu postavu, ktorá bude ďalšími štyrmi filmami napredovať skrz emocionálnu horskú dráhu. Bolo to pre neho ťažké,“ dodal Cameron.

Avatar
Avatar Zdroj: 20th Century Fox

Veľa toho síce nie je, no každá novinka dokáže potešiť. Nám tak ostáva už iba dúfať, že pokračovania dorazia na čas a my si v kinách užijeme ďalšie vizuálne hody. Slávny režisér si ale v krátkosti zaspomínal aj na obdobie pred prvým Avatarom a prezradil, že Sam Worthington nebol jeho jedinou voľbou do hlavnej mužskej úlohy:

Odporúčané
Avatar a tí ďalší. Ekologické témy prenikli do filmového mainstreamu. Pozri si výber 10 najlepších filmov na zelené motívy Avatar a tí ďalší. Ekologické témy prenikli do filmového mainstreamu. Pozri si výber 10 najlepších filmov na zelené motívy 4. januára 2023, 16:30

Chris Evans, Sam a Channing Tatum. To bola moja voľba. Channing aj Chris mi prišli naozaj zaujímaví a obaja boli skvelí. Sam však disponoval výborným hlasom a vášnivosťou. Všetci sa so scenárom popasovali pomerne rovnako, až kým neprišla finálna reč, počas ktorej sa Sam postavil a povedal: ‚Toto je naša zem. Teraz vyrazte a choďte tak rýchlo, ako vás vietor dokáže unášať‘. A ja by som ho do boja rozhodne nasledoval, pričom ostatných dvoch nie. Obaja mali od tej doby fantastickú kariéru, Sam bol ale pripravený.

My tak v závere už iba pripomenieme, že premiéra Avatara 2 je u nás momentálne neplánovaná na 17. decembra (prosinec) 2020 (teda 11 rokov po prvom filme) a Avatara 3 by sme mali vidieť 16. decembra 2021. Pre viac informácií klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia