Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2019, 20:25
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Natáčanie slovenského thrilleru Amnestie prebiehalo aj vo väzení. Aké pocity pri tom zažíval štáb?

Natáčanie slovenského thrilleru Amnestie prebiehalo aj vo väzení. Aké pocity pri tom zažíval štáb?
Zdroj: Azyl Production, RTVS, HomeMedia Production, Endorfilm
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Amnestie nazrú do našej nedávnej histórie.

S názvom snímky Amnestie si určite väčšina slovenských divákov spojí amnestie bývalého prezidenta Václava Havla. A áno, práve touto ústrednou témou sa bude snímka zaoberať. Film má plánovanú premiéru presne na 30. výročie Nežnej revolúcie, čiže 17. novembra (listopad) 2019.

Havlove amnestie z januára 1990 predchádzali neslávne známej leopoldovskej vzbure a v aktuálnej dobe tvorcovia pomaly končia s natáčaním. Čo všetko si počas neho zažili a akú techniku využívali pri nakrúcaní vo väznici ti prezradia jednotliví členovia štábu.

Milé bolo, že počas nakrúcania sa narodili ľuďom z blízkeho štábu štyri bábätká. Mali sme aj zvláštny temnejší zážitok - časť scén sme nakrúcali v dnes už nefungujúcej väznici v Mladej Boleslavi. Boli sme tam sedem dní a musím povedať, že to malo na všetkých silný vplyv. Väzenské steny musia byť za tie desiatky rokov, čo väznica fungovala, nasiaknuté niečím toxickým, čo sa postupne prenášalo na hercov,” myslí si vedúci výroby Viliam Štrelinger.

Okrem väznice v Mladej Boleslavi štáb natáčal aj vo väznici v Leopoldove. V nich sa prevažne sústredili na nakrúcanie vzbury, pri ktorej využili množstvo vojenskej techniky a pyrotechniky s komplikovanými vizuálnymi trikmi.

Natáčanie slovenského thrilleru Amnestie prebiehalo aj vo väzení. Producenti popísali tamojší temný zážitok
Natáčanie slovenského thrilleru Amnestie prebiehalo aj vo väzení. Producenti popísali tamojší temný zážitok Zdroj: Azyl Production, RTVS, HomeMedia Production, Endorfilm

Zaujímavou skúsenosťou bola aj práca s množstvom špeciálnej techniky, či už filmovej - ako motion control alebo tej pred kamerou – boli to obrnené transportéry, vrtuľník alebo molotovove koktejly,” povedal Štrelinger.

Producent Hečko sa vyjadril k aktuálnej filmovej tvorbe na Slovensku: „Zlepšuje sa to. Točia sa žánrové filmy, na ktoré chodia do kín ľudia v stále väčších počtoch. Nám sa to podarilo v minulosti s Kandidátom a verím, že sa nám to podarí aj s filmom AMNESTIE.” Viac informácií o filme nájdeš TU.

Domov
Zdieľať
Diskusia