Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2019, 13:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Osem nahých žien si v roku 1928 v Lučenci užívalo lesbické orgie. Zazrela ich slúžka cez kľúčovú dierku

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Útržok z novín sa veľmi rýchlo rozšíril medzi Slovákmi.

O Lučenci sa až tak často v našich médiách nepíše. Mesto na juhu Slovenska však v roku 1928 zažilo škandál, aký snáď nemá obdoby ani v dnešnej spoločnosti. Medzi užívateľov sociálnych sietí ho rozšíril Lukáš prostredníctvom stránky Zomri, kam poslal ústrižok z novín Večerní list zo spomínaného roku.

Žurnalistika v tom čase vyzerala rozdielne ako dnes a bez technológií na okamžité zdieľanie informácií museli ľudia vždy trpezlivo počkať na to, kým sa k nim dostane nové vydanie novín.

Ústrižok začína veľavravným nadpisom „Lesbické orgie v Lučenci.“ Aj keď by ti množstvo ľudí chcelo v dnešnej dobe nahovoriť, že homosexualita je len výplodom fantázie moderných progresívcov, v žiadnom prípade to nie je pravda. Keď v roku 1928 zvedavá slúžka nazrela do miestnosti v Lučenci cez kľúčovú dierku, zazrela tam „neslýchané veci a pusté orgie“.

Popredné dámy mesta, ako tvrdí ústrižok, sa spoločne stretávali a užívali si lesbické hrátky bez prítomnosti svojich mužov, ktorí zrejme sedeli v kaviarňach. Svedčí o tom záver ústrižku, keďže prekvapená slúžka sa nemohla na lesbické hrátky pozerať a rozbehla sa práve do kaviarne, kde popíjal kávu manžel jeden z ôsmich zúčastnených dám. Škandál vraj v Lučenci vyvolal veľké pobúrenie, čo komentujúci na Zomri veľmi dobre chápali.

Zamýšľali sa nad tým, či náhodou neexistuje z tej doby video, ale zaujal ich aj fakt, že ľudia žijúci v Lučenci si v roku 1928 mohli dovoliť slúžku. Raz darmo, v tých časoch vyzerala tamojšia spoločnosť inak ako dnes. Zabávali sa aj na tom, či slúžka po svojho pána bežala preto, aby sa mohli cez kľúčovú dierku pozerať spoločne.

Domov
Zdieľať
Diskusia