Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2019, 17:59
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Máš zlú náladu? Dnes je najdepresívnejší a najhorší deň v roku

Máš zlú náladu? Dnes je najdepresívnejší a najhorší deň v roku
ZAUJÍMAVOSTI MODRÝ PONDELOK
Uložiť Uložené

Takzvaný Modrý pondelok je zlý pre veľa ľudí.

Máš pocit, že ti dnes nič nevychádza a jednoducho je všetko naprd? Nie je to náhodou, dnes je totiž Modrý pondelok, známy ako najdepresívnejší deň tohto roku. Ten vždy pripadá na druhý, tretí alebo štvrtý januárový pondelok v kalendári a zhmotňuje sa v ňom všetko, čo ľudia nemajú radi.

V tomto období je to pondelok, štart v novom pracovnom týždni. Pridajme hnusné počasie, krátke dni a otrávenosť po dlhšom sviatkovom období. Navyše v tomto čase často vzdávame novoročné predsavzatia a blížia sa všemožné účty, ktoré niektorí z nás riešia ešte kvôli Vianociam.

Ak ti teda dnes nie je dobre, Modrý pondelok je rozhodne na vine a nedokážeme ti poradiť nič lepšie než sa pozrieť na pozitívnu stránku a lepšie zajtrajšky.

Máš dnes príšerný deň? Nie si jediný, má to vysvetlenie
Máš dnes príšerný deň? Nie si jediný, má to vysvetlenie Zdroj: unsplash

Modrý pondelok zaviedol v roku 2005 Dr. Cliff Arnall z Cardiffskej univerzity, určil ho na základe štatistických údajov a prieskumu, ktorý sám viedol. Teoreticky však dokázaný nie je, no my veríme, že tvoj pondelok až taký zlý nebol.

Domov
Zdieľať
Diskusia