Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2019, 14:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Uprostred africkej púšte bude donekonečna hrať legendárna skladba Toto - Africa

ZAUJÍMAVOSTI AFRIKA
Uložiť Uložené

Umelec si chcel skladbu takýmto spôsobom uctiť.

Legendárna skladba Toto – Africa síce bola vydaná už v roku 1982, ale dodnes ju milujú stovky miliónov ľudí po celom svete. Nedávno sa o nej vo veľkom písalo, keď ju Pitbull neveľmi vhodne prespieval do soundtracku Aquamana, a teraz vzal opraty do rúk umelec Max Siedentopf.

Umelec z Namíbie známu skladbu obľubuje natoľko, že v posledných mesiacoch pracoval na zostrojení jednoduchej prehrávacej stanice s MP3 prehrávačom a niekoľkými reproduktormi, ktorú už zanechal uprostred miestnej púšte.

Chcel tak umožniť skladbe Africa žiť v srdci Afriky. Zabezpečil, že skladba sa bude v púšti prehrávať prakticky donekonečna, pretože prehrávač aj reproduktory poháňa solárna energia. Max verí, že odolná stanica zvládne aj výkyvy púštneho počasia a skladbu bude v Namíbii počuť minimálne nasledujúcich 55 miliónov rokov.

Sám si uvedomuje, že púšť zrejme miesto zničí oveľa skôr, ale tešia ho najmä reakcie ľudí z celého sveta. Miestni obyvatelia Namíbie sa však rozdeľujú na dve skupiny. V prvej skupine skladbu aj nápad umiestniť ju do púšte milujú, v tej druhej zase pesničku nemôžu vystáť.

Odporúčané
Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli 25. januára 2024, 9:30

Miesto uprostred púšte, kde momentálne hrá hudba, podľa umelca nájdu len tí najvernejší fanúšikovia, ktorí zasvätia časť svojho života hľadaniu pomysleného púštneho pokladu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia