Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2019, 23:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Markíza rozbehla bizarnú show. Súťažiaci plnia príkazy pod vplyvom hypnózy, vyhrať môžu 12 500 €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hypnoshow nie je relácia Huga Toxxxa, ale nový pochybný formát Markízy, v ktorom sa súťažiaci snažia vyhrať peniaze pod vplyvom hypnózy.

Slovenské televízie nám v posledných rokoch predstavili veľa nakúpených zahraničných formátov, pričom drvivá väčšina z nich do veľkej miery popierala zmysel. Najčastejšie ide o modely, kde sú zdrojom zábavy samotní účinkujúci, resp. súťažiaci a niečo podobné predstavuje Markíza na začiatku aktuálneho roku. 

Aj keď bola Hypnoshow avizovaná už v roku 2017, televízia ju realizuje až teraz a my sme veľmi zvedaví, ako dlho tento miestami veľmi bizarný koncept na obrazovkách vydrží. Aj keď je pravdou, že pôvodne som si chcel pozrieť len 5 minút a nakoniec som pilotný diel dopozeral až dokonca. A doteraz neviem prečo. 

Ako už napovedá názov, šou sa týka hypnózy. V krátkosti, piati súťažiaci majú za úlohu plniť rôzne úlohy, za čo môžu spoločne získať až 12 500 eur. Pred začiatkom každého kola si však sadnú na stoličku a podľa Markízy kvalifikovaný hypnoterapeut Martin Lajprík ich uspí. Následne rozdá súťažiacim celkom vtipné pokyny, ktoré slúžia v prvom rade na to, aby pobavili divákov a skomplikovali realizáciu úlohy. 

Markíza rozbehla bizarnú show. Súťažiaci plnia príkazy pod vplyvom hypnózy, vyhrať môžu 12500 €
Markíza rozbehla bizarnú show. Súťažiaci plnia príkazy pod vplyvom hypnózy, vyhrať môžu 12500 € Zdroj: TV Markiza

Samozrejme, okolo konceptu sa hneď vynára množstvo otázok týkajúcich sa dôveryhodnosti. Prihlášku si však môže poslať ktokoľvek. Podľa Markízy si ju mali možnosť vyskúšať aj diváci v sále na vlastnej koži ako dôkaz. Len pre doplnenie, hypnotizér Martin Lajprík je medzinárodne certifikovaný hypnoterapeut so zameraním na Ericksonovskú hypnoterapiu.

Formát ako taký pochádza z Británie, nesie názov You're Back in the Room a osvojilo si ho už veľa krajín vrátane európskych, austrálskych aj amerických. Po krátkom googlení sme narazili napríklad na tento článok, v ktorom novozélandský producent show priznáva, že dvaja zo štyroch súťažiacich boli herci.

Bude zaujímavé sledovať, či sa tento veľmi alternatívny koncept uchytí. Do komentárov nám nezabudni napísať svoj názor a ak sa máš v pláne prihlásiť, tak nám nezabudni dať vedieť, ako bolo.

Markíza rozbehla bizarnú show. Súťažiaci plnia príkazy pod vplyvom hypnózy, vyhrať môžu 12500 €
Markíza rozbehla bizarnú show. Súťažiaci plnia príkazy pod vplyvom hypnózy, vyhrať môžu 12500 € Zdroj: TV Markiza
Anketa:
Veríš tejto novej show Markízy?
Áno
Nie
Áno
5 %
191 Hlasov
Nie
95 %
3341 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia