Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. januára 2019, 16:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najbohatšia rodina Ázie žije v mrakodrape za 1 miliardu dolárov. Na svadbe hrala Beyoncé, doma majú tri heliporty

ZAUJÍMAVOSTI BEYONCÉ
Uložiť Uložené

Ambaniovci nemajú núdzu o peniaze.

Možno si na konci minulého roku zachytil viacero článkov o indickej svadbe, na ktorej vystúpila samotná Beyoncé. Nestáva sa často, že by kráľovná hudby Beyoncé vystupovala na súkromných podujatiach ako svadby, avšak svadba v Indii bola výnimočná. Zúčastnili sa jej dve mimoriadne bohaté ázijské rodiny.

Na jednej strane stála Isha Ambani, ktorej otec Mukesh Ambani je už dlhší čas najbohatším mužom v celej Ázii s majetkom cez 43 miliárd dolárov, zatiaľ čo na tej druhej stál Anand Piramal. Otec ženícha Ajay Piramal sa môže pochváliť rodinným majetkom vo výške takmer 5,5 miliardy dolárov, takže nešlo o svadbu medzi bežnými smrteľníkmi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Isha Ambani (@ambani.isha),

Mukesh Ambani šéfuje spoločnosti Reliance Industries Limited, ktorá sa venuje širokej škále podnikateľských príležitostí.

Spoločnosť pôsobí vo sfére fosílnych palív, chemickom priemysle, telekomunikačnom priemysle, investuje do obchodných centier či médií. Od roku 2016 dokonca má pod svojimi krídlami telekomunikačnú firmu Jio, ktorá sa odvtedy stala vôbec najväčšou sieťou v celej Indii.

Odporúčané
Svetové turné Beyoncé zarobí takmer 2,5 miliardy dolárov. Toto sú najväčšie zaujímavosti z megakoncertov Svetové turné Beyoncé zarobí takmer 2,5 miliardy dolárov. Toto sú najväčšie zaujímavosti z megakoncertov 30. mája 2023, 17:30

Ajay Piramal zase dominuje v obchodovaní s diamantmi, ale investuje aj do nehnuteľností či medicínskej oblasti. Momentálne dokonca pôsobí aj ako člen poradného orgánu indického premiéra Narendru Modiho, čo len podčiarkuje jeho dôležitosť a význam pre Indiu. Oproti rodine Ambaniovcov sa však aj tak musí skloniť.

Ambaniovci žijú v indickom Bombaji, pričom bývajú v pravdepodobne najdrahšej nehnuteľnosti na celej planéte. Odborníci odhadujú, že by sa k jej hodnote mohol priblížiť snáď len Buckinghamský palác v Londýne.

Nehnuteľnosť vyzerá výstredne, pretože v Bombaji ju obklopujú prevažne priemerné príbytky miestnych obyvateľov, a tak sa nad nimi týči ako symbol obrovského bohatstva. Ubytovať celú svoju rodinu v exkluzívnom rezidenčnom mrakodrape koniec koncov nie je bežná prax.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Isha Ambani (@ambani.isha),

Sídlo indickej rodiny by si  našiel v luxusnom mrakodrape Antilia, ktorý sa vie pochváliť 27 poschodiami, niekoľkými záhradami, hneď tromi pristávacími plochami pre helikoptéry a celkovou hodnotou 1 miliarda dolárov. Prevádzku nehnuteľnosti zabezpečuje viac ako 600 ľudí, ba čo viac, mrakodrap by mal vydržať aj silné zemetrasenie.

Aj samotná luxusná svadba Ishe a Ananda sa uskutočnila prevažne v indickom mrakodrape. Informácie o nej začali do sveta prúdiť už niekoľko týždňov pred jej začiatkom, pričom svadba samozrejme netrvala iba jeden deň.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Iryna Korolenko (@irynakorolenko),

V skutočnosti začala niekoľko dní pred obradom a obsahovala všemožné večere, koncerty, koktejlové párty a konferencie, na ktorých sa zúčastnili najvýznamnejší hostia. Časť z nich sa konala v meste Udajpur, nie v Bombaji.

Odporúčané
Návrhára, ktorý spolupracoval s Beyoncé aj Kylie Jenner, obvinili zo sexuálneho obťažovania. Modelke vraj olizoval vlhké nohavičky Návrhára, ktorý spolupracoval s Beyoncé aj Kylie Jenner, obvinili zo sexuálneho obťažovania. Modelke vraj olizoval vlhké nohavičky 3. decembra 2022, 14:30

Na zozname hostí sa objavila americká politička Hillary Cliton, Beyoncé, hráč kriketu Sachin Tendulkar či vtedy čerstvo zosobášení Nick Jonas a Priyanka Chopra. O exkluzivite svadby svedčí aj fakt, že hostia mali do Indie pricestovať až 100 charterovými letmi.

Aj keď boli mnohí fanúšikovia smutní z toho, že Beyoncé prišla do Indie a oni si ju nebudú môcť vychutnať naživo, pretože svadba bola obmedzená výlučne pre pozvaných hostí, záznam si mohli pozrieť aspoň na internete. 

Domov
Zdieľať
Diskusia