Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2019, 11:05
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Starostu zavraždili 90 minút po nástupe do funkcie. Na Mexičana a jeho tím strieľali tesne po zložení sľubu

ZAUJÍMAVOSTI MEXIKO VRAŽDA
Uložiť Uložené

Alejandro veľa rozhodnutí vo funkcii spraviť nestihol.

Mexičan Alejandro Aparicio Santiago bol po zložení sľubu starostom len 90 minút, kým ho nezavraždili v mestečku Tlaxiaco. Tesne po jeho oficiálnom vstupe do funkcie sa vybral na stretnutie do mestskej radnice o 11:30,  no po ceste ho spolu s tímom napadli dvaja strelci.


Miestni obyvatelia do konfliktu ihneď zasiahli a jedného zo strelcov zadržali, kým druhého stále hľadá polícia. Postreleného starostu okamžite previezli do nemocnice v strede Mexika, kde však podľahol strelnému zraneniu do hrude.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa El Político (@elpoliticonews),

Spolu so Santiagom zomrel aj jeho hovorca, postrelenia prežili členka kongresu a ďalší politik.

Verejný útok na starostu mexického mestečka zatiaľ nemá jasné motívy, ale predpokladá sa, že je spojený s politickou stranou MORENA, ku ktorej starosta aj jeho tím prislúchajú. Na jej čele stojí aktuálny prezident Mexika Andrés Manuel López Obrador, ktorého si miestni obyvatelia zvolili skôr z núdze než z dobrej vôle.

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

Okrem iného totiž podporuje amnestie pre drogových pašerákov či dotácie pre študentov a dôchodcov spojené s korupciou. Popritom však otvorene bojuje voči najbohatším Mexičanom, ktorí často pochádzajú z drogových kartelov, zatiaľ čo sám efektívne potápa tamojšiu ekonomiku.

Domov
Zdieľať
Diskusia