Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2018, 14:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Prvý bratislavský mrakodrap Eurovea Tower má veľký problém. Povolenie na výstavbu mu zastavili

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Developer tak nebude môcť začať s výstavbou.

V Bratislave sa postupne rozrastá nové výškové centrum mesta, ktoré sa bude sústrediť pri Dunaji a v oblasti Mlynské nivy.

Nielenže sa budujú veže Sky Parku, autobusová stanica s vlastnou vežou Nivy Tower, na druhej strane ulice bude zase dominovať projekt Mlynské nivy Košická, ale pred pár týždňami sme sa dozvedeli, že Staré mesto vydalo územné rozhodnutie pre projekt Eurovea 2.

Jeho súčasťou bude aj prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower, ktorý by mal dosahovať výšku až 168 metrov a prevýšil by všetky doterajšie budovy v hlavnom meste.

Prvý bratislavský mrakodrap Eurovea Tower má veľký problém. Povolenie na výstavbu mu zastavili
Zdroj: J&T Real Estate

Stavebný úrad bratislavskej mestskej časti Staré mesto chce územné rozhodnutie, a teda povolenie na výstavbu, opätovne preskúmať a zistiť, či je všetko v poriadku. Developer J&T Real Estate reagoval, že vždy postupoval podľa právnych predpisov, a tak nevidí dôvod na stiahnutie dokumentu z doručovania.

Staré mesto pritom argumentuje so slovami, že rozhodnutie vydal predchádzajúci starosta mestskej časti až po komunálnych voľbách, v ktorých prehral, a 10. decembra boli na úrad doručené pripomienky od mestskej časti Ružinov, ktoré rozhodnutie spochybňujú a upozorňujú na to, prečo by Eurovea Tower nemala vyrásť do stanovenej výšky.

Prvý bratislavský mrakodrap Eurovea Tower má veľký problém. Povolenie na výstavbu mu zastavili
Zdroj: J&T Real Estate

Ako uvádza Adrian Gubčo z portálu YIMBA, pripomienkami doručenými po vydaní územného rozhodnutia z 26. novembra by sa už mestská časť ani stavebný úrad nemali vôbec zaoberať.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Uvidíme, ako celá situácia dopadne, ale Gubčo predpokladá, že pozastavenie doručovania územného rozhodnutia oddiali začiatok výstavby a zbytočne predĺži celý proces. Keby pripomienky uspeli, stále existuje šanca, že Eurovea Tower by mohli byť architekti prinútení skresať o niekoľko metrov.

Domov
Zdieľať
Diskusia