Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2018, 15:04
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Bankomat veselo vydával namiesto 20 € rovno 50 €. Zákazníci vyberali, kým si nevyčerpali denný limit

ZAUJÍMAVOSTI PODVOD RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Zákazníci v rakúskom mestečku Stockerau sa z bankomatového bonusu neradovali príliš dlho.

Predstav si, že ideš z miestneho bankomatu vytiahnuť 20 €, no miesto požadovanej sumy zrazu pred sebou vidíš o 30 € viac. Skúsil by si to znova a vyberal z bankomatu, až kým by si nedovŕšil denný limit? Ak si na túto otázku odpovedal kladne, určite by si v danom prípade nebol sám.

Identická situácia sa totiž odohrala v meste Stockerau pri Viedni, kde bankomat ľudom naozaj miesto 20 € začal vydávať rovných 50 €. Ako informovala TA3, za touto chybou stojí pracovníčka, ktorá pri dopĺňaní bankomatu omylom vymenila priehradky.

Ilustračná fotografia

Bankomat miesto 20 € vydával 50 €. Potešení zákazníci budú ale musieť peniaze vrátiť
Bankomat miesto 20 € vydával 50 €. Potešení zákazníci budú ale musieť peniaze vrátiť Zdroj: pxhere.com

Spoločnosť tvrdí, že niektorí zákazníci skúšali svoje šťastie až dovtedy, kým si nevyčerpali výberový limit. Finančnému ústavu mala byť kvôli tomu spôsobená škoda vo výške niekoľko tisíc eur.

Množstvo peňazí sa ale u zákazníkov nebude nachádzať príliš dlho, pretože polícia v súčasnej dobe odhalila 84 podozrivých. Tých už samozrejme čaká obvinenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia